РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 JOSH SOSKIN
 PATRICK JAMES
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2011      времетраене    11мин
жанр    Черен хумор       технология    Игрално кино      тема    Предразсъдъци Човечност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
M oving Takahashi може да бъде определена като история за любовта, добрите хора, добрите намерения и happy end-а, който винаги възтържествува. Но, хайде стига, тя се нагълта с шепа хапчета, за да се самоубие, той дойде с намерението да обере, а злата руса кучка, която я мрази и вътрешно не я е приела в семейството, не й е майка. И добре че... Историята си има две измерения, еднакво съответстващи на съдържанието, но с много различен привкус и всеки сам си го избира.
 
Но, защо този филм е толкова як?! Защото е вдъхновяващ! Статистически е доказано, че всеки човек веднъж в живота си поне е имал желанието да замине далеч с куп пари и да започне изцяло нов живот. Всеки втори си го е мислил няколко пъти, а всеки 11ти го е правил под една или друга форма. Силата на този филм се крие в края му, който не е толкова happy end, колкото ни казва „кой съм аз“, „защо съм аз“ и „къде съм аз“. На въпроса къде, не разбирайте географски само, но и къде съм в социалната верига на родословното дърво. Филмът без разтакване, казва ясно, че мащехата никога не се е държала добре с мацката, но фактът, че тя е все още жена на баща й ясно показва, че на нея не й липсва само майката, но липсва и бащата. Това е предпоставка за много неща, включително и депресия, в случая дори самоубийство. Но... нейното име не е било предвидено за списъка с умрели хора за текущия ден, независимо дали тя иска или не. Той се появи – готиния и свеж пич, който води живота си по свои правила и е донякъде bad guy, защото отива с умисъл да обира. Но дали наистина е bad guy, защото е потенциален обирджия, или е the good guy, защото спаси живота на един човек? Освен това ако аз бях на негово място, с такъв социален дегенерат, какъвто е майка й, аз също с удоволствие бих им поднесъл тази кисела, направо вкисната истина, че цялата покъщнина е открадната под носа им. Въпрос на гледна точка... Въпрос и на карма.
#Moving #Takahashi #JOSH #SOSKIN #PATRICK #JAMES #2011 #black #dar #humor #comedy #romantic #черен #хумор #романтика #криминален

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018