04.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР, СЦЕНАРИСТ И ПРОДУЦЕНТ  
 Matt Morris
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Бермуда       година    2010      времетраене    11мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Човечност Щастие
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ивайло Дончев
публикувано на 14 Ноември 2015
Б ялата лястовица може да бъде и черна овца. „Човек за човека е вълк”, сив. В черно-белия спектър е разположен между лястовицата и овцата – по средата, по-сред-ствен. Каква е ползата да си краен, ако вредата е очевидна? Каква е вредата да си посредствен, ако ползите са очевидни? Има ли ценност в крайностите и какво изобщо значи да си краен? Не значи ли само това – че се различаваш от мнозинството?

По някакъв начин Джони Барнс ми напомни на родния феномен, Дядо Добри. Мога да заговоря развенчаващо и за двамата, доколкото не споделям религиозното им чувство, но винаги ще ме удивлява пълната им отдаденост и себеотрицание – отношение, в което ги считам за пример. Белите лястовици на нашето време.
 
Ала белите лястовици могат да бъдат и черни овци. „Откачалка” – едва ли никой не си го мисли докато Джони му праща въздушни целувки. Сещам се за образа на Мунчо от „Под игото” – лудият, който единствен се осмелил да протестира. В лъжливия свят е лудост да говориш истината, затова само лудите го правят, а на тях никой не им вярва. Простите истини за любовта и войната, до които е достигнал обикновеният електротехник, векове наред убягват на политици, духовенство, учени, всевъзможни елити и мнозинството хора. Може би, защото, за разлика него, те не обичат да правят другите щастливи.
 
„Уникален” е дума, която постепенно придобива точно обратното значение. „Уникален гол”, „уникална си” (или просто „уникална”), „уникален идиот”, „уникална песен” все повече започват да значат „напълно обикновен”. Затова ще нарека 92-годишния старец изключителен.
 
В най-горния ред на мисли той е точно такъв: изключително краен човек. Достоен за идол, но в същото време - световно безизвестен маргинал. Хората казват, че истината била по средата. Не е вярно: истината е където е, а средата няма отношение към нея. Липсва каквато и да е гаранция, че там, където е средата (общоприетото), е и истината. Изглежда Джони знае това, а аз се присъединявам към него. Обичам те, Джони.
#Mr. #Happy #Man #Matt #Morris #Johnny #Barnes #Бермуда #Bermuda #2010 #документален #documentary #Дядо #Добри #Grandpa #Dobri #любов #love #мир #peace #Ивайло #Дончев #Ivaylo #Donchev

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018