04.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 CLAY LIFORD
 WELL TAILORED FILMS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2010      времетраене    14мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема    Човечност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 17 Юни 2013
S undance 2010 определят My Mom Smokes Weed като учудващо дълбок, предвид the burnout-friendly заглавие. Съгласен съм с тази оценка и всъщност това ме провокира да пиша за филма. Гледал съм и други филми за трева, които се дефинират като „stoner comedy“. Ако очаквате да видите това в този филм, недейте. Всъщност My Mom Smokes Weed не е чак и смешен. Има лек комедиен привкус, но някакси той създава онзи смях, който осъзнаваме и създаваме с думи в главата си, а не онзи, който физически проявяваме. Това е така може би и защото има лек елемент на осмиване. Спрямо кого обаче?
 
На горния въпрос, отговорът е по-сложен отколкото изглежда, защото той се формира ексклузивно като функция на гледна точка. С други думи казано, ако пушите коз най-вероятно ще симпатизирате на майката, която е толкова неподходяща за образа, в който влиза, че всъщност това я прави cool персонаж. Ако обаче не пушите трева или имате малко по-твърди разбирания за моралното ниво, на което обществото според вас трябва да се намира, то сигурно ще осъдите майката, защото си позволява да е леко неадекватна пред сина си, или защото изобщо не е нормално да пуши или защото е безотговорна.

Сами виждате в My Mom Smokes Weed, как се формират гледните точки и колко различни могат да бъдат те. Тогава какво ни казва Clay Liford?!
 
Ами замислете се... във втората половина, тежкото негро проведе емоционален разговор с хлапака. Ако досега сте били на кантара морал vs. трева, този разговор леко манипулира резултата, защото ако не сте твърде закостенял в мисленето си, осъзнавате, че негрото казва хубави и може би полезни за живота неща в принципен план...
 
E dafuq... Тя ако пуши трева, то той е и дилър, а една значителна част от вас вероятно ще го припознаете като cool guy. Ами ето това ни казва Liford. Това бих казал и аз. :)
#My #Mom #Smokes #Weed #clay #liford #САЩ #usa #comedy #комедия #игрално #кино #live #action

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018