08.7 20:30ч
Пловдив
director  
producer  
writer  

държава    България       година    2017      времетраене    9мин
жанр    Семеен Детски       технология    Игрално кино      тема    Отчуждение
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 13 Март 2020
С емпъл, но трогателен, "Моята истина" ни припомня колко различен може да бъде светът през очите на хлапетата. С деликатните си движения, със снишената камера, наблюдаваща света от нивото на децата, той се сприятелява веднага със зрителите. За разлика от обикновено, както е в повечето филми, в този бързо отвикваме от нуждата от конфликт, защото намираме нещо друго, по-дълбоко и като че ли позагубено:
Умението да се радваме на малките неща.
В този един ден, озвучаван постоянно от спора между родителите, се открояват две отделни линии. Макар на едно и също място и по едно и също време, те изглеждат като да са на отделни планети. Едната е на родителите, чиито лица не виждаме и гласове не спираме да чуваме. Другата е на детето, което почти не чуваме, но не спираме да виждаме. Това прави филма да изглежда по някакъв начин парадоксален. Позитивен и без резки конфликти, но и тъжен, защото дори когато щастието е пред очите на човек и припка около него, той може да се окаже затънал в неудовлетворености.
И ние, както всички герои във филма, чуваме едно и също. Но те живеят в тотално различни светове. Това, което ги събира в един общ е любовта.
В края на филма се оказва, че значение има само любовта. Този обикновен ден ще остане в съзнанието на родителите като някакъв необикновен филм. Ще е специален и дълго ще им напомня защо всъщност са заедно.
"Моята истина" е интимен поглед в живота на младо семейство, преминаващо през трудностите на живота по свой начин. Той може би не е най-добрият, но пък вътре в семейството има много любов, недвусмислено уловена от най-искрената камера - тази на детето, което не може да бъде излъгано.
Това е разказ за малките неща, които имат голямо значение за усещанията на едно дете. 
"Моята истина" е не само позитивен, той е и тъжно напомняне за важността да съхраняваме и развиваме отношенията си с близките, за ефектите от стреса и за това, че не ни е нужно много, за да покажем любовта, защото причини да не го правим винаги ще има. Въпрос на избор е.
 
#Малко #момиче #получава #камера #като #подарък #и #заснема #един #ден #с #родителите #си.

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018