25.4 19:30ч
Велико Търново


ревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 23 Януари 2015
П овече от 1600 филма са кандидатствали за второто издание на международния студентски филмов фестивал “NEW WAVE”. Това стана ясно от думите на директора на феста проф. Людмил Христов по време на церемонията по откриването в кино „Одеон“ в сряда. Сподели, че някои от лентите идвали от страни като Северна Корея и Монголия. „Съжалявам, че не можахме да ги допуснем, но просто не отговаряха на условията – нашият фестивал е за страните от Балканския полуостров и държавите около Черно море“ , каза професорът.

            Едва 58 филма от 12 държави минаха през ситото на селекционната комисия с членове доц. Невелина Попова, доц. Цветомира Николова, Пенчо Кунчев и режисьорът Атанас. Лентите ще се състезават за наградите Grand Prix за най-добър български и чуждестранен игрален филм, най-добър документален филм и най-добър анимационен филм. Публиката също ще може да връчи свой приз. За него ще се гласува в събота, когато е закриването на феста. Предвидени са и отличия за режисура, сценарий и операторско майсторство.

            Проф. Христов представи членовете на журито - Вяра Анкова, генерален директор на БНТ, режисьора Стефан Командарев, аниматора Весела Данчева, актьора Асен Блатечки и председателя на комисията проф. Боян Биолчев.     

            „Когато ние бяхме студенти се състезавахме по фестивали с колеги, които сега печелят Оскари“, амбицира младите кинаджии Биолчев.

Стефан Командарев и Мартичка Божилова ще проведат уъркшоп в рамките на второто издание на Международен студентски филмов фестивал “NEW WAVE”, на 24 януари в кино "Одеон".

Първият, който се случи на 21.01 беше на тема „Развитие на проект и продукция на филма "Съдилището" с лектор режисьорът, сценарист и продуцент Стефан Командарев, който е и един от членовете на журито на фестивала. Вторият е озаглавен "Как поднасяме нашенските особености пред останалия свят" и ще засегне темата  „Европейските копродукции и начини за навлизане на международния филмов пазар”.  Лектор на уъркшопа ще бъде Мартичка Божилова – продуцент на  АГИТПРОП и директор на Балкански документален център.

Международен студентски филмов фестивал „NEW WAVE” се организира за втора поредна година от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на Нов български университет. За повече информация за членове на журито, конкурсната програма и официалната селекция посетете сайта на фестивала:

www.newwavefilmfest.com -
#

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
In Globo
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


9th LLF
PR notes


Stenata
PR notes


Арт Колеж
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
Културен център G8 София
Петното Пловдив
Долна Малина Фест Балкана
Wake Up Festival Wake Up
Лятно кино в парка Пловдив
Fun Навън Трявна
хижа Амбарица Централен Балкан
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018