24.10 19:00ч
—офи€


ревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 23 януари 2015
ѕ овече от 1600 филма са кандидатствали за второто издание на международни€ студентски филмов фестивал “NEW WAVE”. “ова стана €сно от думите на директора на феста проф. Ћюдмил ’ристов по време на церемони€та по откриването в кино „ќдеон“ в ср€да. —подели, че н€кои от лентите идвали от страни като —еверна  оре€ и ћонголи€. „—ъжал€вам, че не можахме да ги допуснем, но просто не отговар€ха на услови€та – наши€т фестивал е за страните от Ѕалкански€ полуостров и държавите около „ерно море“ , каза професорът.

            ≈два 58 филма от 12 държави минаха през ситото на селекционната комиси€ с членове доц. Ќевелина ѕопова, доц. ÷ветомира Ќиколова, ѕенчо  унчев и режисьорът јтанас. Ћентите ще се състезават за наградите Grand Prix за най-добър български и чуждестранен игрален филм, най-добър документален филм и най-добър анимационен филм. ѕубликата също ще може да връчи свой приз. «а него ще се гласува в събота, когато е закриването на феста. ѕредвидени са и отличи€ за режисура, сценарий и операторско майсторство.

            ѕроф. ’ристов представи членовете на журито - ¬€ра јнкова, генерален директор на ЅЌ“, режисьора —тефан  омандарев, аниматора ¬есела ƒанчева, актьора јсен Ѕлатечки и председател€ на комиси€та проф. Ѕо€н Ѕиолчев.     

            „ огато ние б€хме студенти се състезавахме по фестивали с колеги, които сега печел€т ќскари“, амбицира младите кинаджии Ѕиолчев.

—тефан  омандарев и ћартичка Ѕожилова ще проведат уъркшоп в рамките на второто издание на ћеждународен студентски филмов фестивал “NEW WAVE”, на 24 €нуари в кино "ќдеон".

ѕърви€т, който се случи на 21.01 беше на тема „–азвитие на проект и продукци€ на филма "—ъдилището" с лектор режисьорът, сценарист и продуцент —тефан  омандарев, който е и един от членовете на журито на фестивала. ¬тори€т е озаглавен " ак поднас€ме нашенските особености пред останали€ св€т" и ще засегне темата  „≈вропейските копродукции и начини за навлизане на международни€ филмов пазар”.  Ћектор на уъркшопа ще бъде ћартичка Ѕожилова – продуцент на  ј√»“ѕ–ќѕ и директор на Ѕалкански документален център.

ћеждународен студентски филмов фестивал „NEW WAVE” се организира за втора поредна година от департамент „ ино, реклама и шоубизнес“ на Ќов български университет. «а повече информаци€ за членове на журито, конкурсната програма и официалната селекци€ посетете сайта на фестивала:

www.newwavefilmfest.com -
#

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018