РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТИ  

държава    Русия       година    2000      времетраене    19мин
жанр    Страшни       технология    Мултимедия      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Боряна Райчева
публикувано на 6 Октомври 2014
З …наете ли историята за Града на мъртвите? Връща се мъж от командировка и вижда, че всички наоколо са мъртви, но се преструва, че не забелязва нищо. Прибира се вкъщи и разбира, че жена му също е мъртва. Започва да я разпитва какво се е случило, докато го няма. Жената нищо не признава, но дава да се разбере, че самият мъж също не е измежду живите...

С тази детска „бръщолевица“ започва филмът на Уляна Шилкина „Нищо страшно". По време на летен лагер деца се състезават кой ще разкаже по-страшна история преди сън. Те фантазират, а плодовете на тяхното въображение „оживяват“ за слушателите и зрителите.

Филм, разкриващ страха през детските очи. Четири истории, докосващи най-тънките нишки на човешкото съзнание. Комбинация между изключително добра актьорска игра и анимация с примитивен маниер, съотнесени с възрастта на всеки един от героите и неговото въображение.

„Нищо страшно“ е дипломна работа на руския режисьор Уляна Шилкина (в периода 2007-2009 програмен директор на един от най-престижните руски фестивали „Дебюти“). Освен множество национални награди, авторското късометражно кино, основано на разказа на Виктор Пелевин „Синият фенер“, получава приз и в България! Първа награда за режисура на международния фестивал за студентски филми в Благоевград.

Философска приказка за възрастни, разказана от деца. Всичко за мъртвите, казано в 20 минути. С какво се отличава живият от мъртвия? Как разбираш дали това, което те обкръжава, е реално? В края на краищата това, което се случва с нас, е само в ума ни. Това осъзнаване може да бъде причинено от входящите сигнали на сетивата ни и от  дейността на мозъка. Но къде е разликата? Няма обективен отговор, щом той преминава през човешкото съзнание. Може би всичко около нас е сън, докато черният заек продължава да бие барабана си…
#ничего #страшного #ульяна #шилкина #уляна #нищо #страшно #виктор #пелевин #синият #фенер #It’s #okay #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018