27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“»  

държава    –уси€       година    2000      времетраене    19мин
жанр    —трашни       технологи€    ћултимеди€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ѕор€на –айчева
публикувано на 6 ќктомври 2014
« …наете ли истори€та за √рада на мъртвите? ¬ръща се мъж от командировка и вижда, че всички наоколо са мъртви, но се преструва, че не забел€зва нищо. ѕрибира се вкъщи и разбира, че жена му също е мъртва. «апочва да € разпитва какво се е случило, докато го н€ма. ∆ената нищо не признава, но дава да се разбере, че сами€т мъж също не е измежду живите...

— тази детска „бръщолевица“ започва филмът на ”л€на Ўилкина „Ќищо страшно". ѕо време на летен лагер деца се състезават кой ще разкаже по-страшна истори€ преди сън. “е фантазират, а плодовете на т€хното въображение „ожив€ват“ за слушателите и зрителите.

‘илм, разкриващ страха през детските очи. „етири истории, докосващи най-тънките нишки на човешкото съзнание.  омбинаци€ между изключително добра актьорска игра и анимаци€ с примитивен маниер, съотнесени с възрастта на всеки един от героите и неговото въображение.

„Ќищо страшно“ е дипломна работа на руски€ режисьор ”л€на Ўилкина (в периода 2007-2009 програмен директор на един от най-престижните руски фестивали „ƒебюти“). ќсвен множество национални награди, авторското късометражно кино, основано на разказа на ¬иктор ѕелевин „—ини€т фенер“, получава приз и в Ѕългари€! ѕърва награда за режисура на международни€ фестивал за студентски филми в Ѕлагоевград.

‘илософска приказка за възрастни, разказана от деца. ¬сичко за мъртвите, казано в 20 минути. — какво се отличава живи€т от мъртви€?  ак разбираш дали това, което те обкръжава, е реално? ¬ кра€ на краищата това, което се случва с нас, е само в ума ни. “ова осъзнаване може да бъде причинено от вход€щите сигнали на сетивата ни и от  дейността на мозъка. Ќо къде е разликата? Ќ€ма обективен отговор, щом той преминава през човешкото съзнание. ћоже би всичко около нас е сън, докато черни€т заек продължава да бие барабана си…
#ничего #страшного #уль€на #шилкина #ул€на #нищо #страшно #виктор #пелевин #сини€т #фенер #ItТs #okay #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018