10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    ”крайна       година    2011      времетраене    11мин
жанр    –омантичен       технологи€    „ерно бели      тема    Ћюбов
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 29 януари 2014
N o Love е романтична истори€ (в ко€то режисьора –адослав …орданов е и актьор), с известна доза лирика и дъх на студентско кино. “ова го казвам неслучайно, защото студентите като че ли р€дко снимат романтични филмчета. ѕоне наблюдени€та ми в Ѕългари€ показват, че най-честите теми за филми са разни истории от по-битов характер, като социалното неравенство, улицата и сблъсъка между поколени€та било то във формата родители <> деца или система <> ученици. Ћюбовните филми са територи€, в ко€то малко студенти сме€т да навл€зат, дали заради липсата на истории за разказване, дали заради неувереността им, че н€ма да се справ€т добре или просто защото други теми са по-интересни, не зна€.
 
—лед като обаче констатирахме, че любовта не е любима тема на студентите е важно и да се отбележат н€кои неща, които прав€т този тип кино по-предизвикателен от останалите. ѕърво, много е трудно неопитни актьори (освен ако в реални€ живот не са гаджета) да ги накараш да се целуват пред камера и да не изглеждат като дъб и бук. » често ако са се навили да снимат в такъв филм, се по€в€ва условието да не се снимат директно целувки. ¬торо, това не е кино на рационализма и логиката, а обратно на емоциите, чувствата, искрите. “ова означава, че и стила на снимане тр€бва да е такъв. ƒа създава поези€. ƒа се заиграва с погледите, с неизказаните неща, с детайлите, с допира, с играта между героите, такава, каквато е в реални€ живот, когато двама млади се радват на това първично привличане, по€вило се между т€х. “рето, лесно е такъв филм да се превърне в сапун, което също е предпоставка за младите режисьори да не се заемат с това.
 
≈то го и No Love.  расив, поетичен и реалистичен, когато стигнете докра€. »ли не съвсем, ако н€кой статистик го гледа с нас и попита „ акъв е шанса точно един до друг да се срещнат, че русата мацка да изтърве и двете дини?”, казано на роден език. “ова не е важно. ¬ажен е вкуса, който остав€ този филм. ¬кус на първичност. ј първичните неща обикновено вод€т до най-€рките и красиви спомени в живота на един човек. “акъв, какъвто е и спомена, който ще остане за геро€, след не особено при€тни€ край, който напомн€, че първичната любов често среща анти сили в обществото, защото така сме си устроили набора от социални правила. ƒа се обвързваме, да живеем на семейни начала, да не изневер€ваме и така докато смъртта ни раздели... —амо че животът е един и е кратък, и за да бъде изпълнен с интересно съдържание, май се налага да нарушаваме правилата. “оест, нарушаването на правилата ни е заложено в гените, независимо от рационалните котви, които създаваме, за да се чувстваме по-комфортно и близко до реалността. ќттук мога да поразсъждавам и върху желанието на хората да си създават т.н. комфортни зони, но не. √ледайте филма, усетете го и сами разсъждавайте. »ли не го правете, а просто се насладете на любовта във въздуха, по начина, по който –адослав …орданов е усп€л да € вкара във всеки кадър, във всеки жест, във всеки поглед с интересни€ си и специфичен кино език (веро€тно защото е учил в две школи – нашенската Ќј“‘»« и  иевската школа за кино и театър). ƒа не се хващаме за дребните забележки върху техническата реализаци€. ќбичайте се!
#радослав #йорданов #radoslav #yordanov #no #love #не #любов #романтичен #драма #черно #б€л #drama #romantic #love #story #black #white #любовна #истори€ #красива #beautiful #love #story #ukraine #украина #българи€ #bulgaria

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018