23.8 21:00ч
Ѕлагоевград
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    Ќорвеги€       година    2017      времетраене    24мин
жанр    –омантичен ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    Ћюбов  онфликт
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 4 ћай 2018
трахуваме се да бъдем част от нещо. «ависимостите ни плашат. —трува ни се, че връзките с други хора застрашават свободата ни. —тремим се да бъдем независими, самодостатъчни, оригинални. «атова имаме нужда пон€кога да изговорим свободата си, да € видим възможна, да € об€вим за достъпна. Ќуждаем се от това, за да укротим страховете си, да заглушим у€звимостта си, да банализираме нуждата си. ƒа маскираме необходимостта си от други€, от човека, който най-добре ни познава, чийто поглед и присъствие инстинктивно търсим в тълпата, на чието рамо се обл€гаме.

Ќе си даваме сметка колко силно сме свързани. ¬ъв въртележката на ежедневието дори ни се струва, че вече нито се познаваме, нито се искаме. —€каш дори преставаме да се виждаме един друг. Ќо сме всъщност като фентъзи герои, вързани със здраво стегната невидима магическа нишка и от опитите да се освободим боли. Ќавик? ѕривързаност? Ќужда?  ой знае...

‘илмът на Jacob Rovik успешно пресъздава противоречивата, променлива и неподдаваща се на дефиниции същност на вс€ка връзка. ƒвойката от филма е досущ като вас или като хора, които познавате. √лавните герои демонстрират с лекота достоверна хими€ помежду си. –ежисьорът сподел€, че е избрал актьорите преди да е написал сценари€ и е създавал истори€та си, мислейки € с лицата и излъчването им - може би оттам идва това пълнозвучие и достоверност на филма. јтмосферата се допълва от второстепенните действащи лица и от музикални€ фон (сами€т режисьор отрежда на музиката половината от заслугите при изграждането на всеки филм).

Nothing ever really ends е къс филм, който спокойно може да се мери с аршина на "гол€мото" кино - по изразни средства, сюжет, персонажи и всичко останало. » разказва истори€та си искрено и без патетика, в удачно избрани декори и добре премислени кадри.

» така, мразим се, обичайки се и се обичаме, мразейки се. » като двойка хамстери тичаме един до друг във въртележката на отношени€та си. Ѕутаме се, пречим си, крещим си и се караме, раздалечаваме се и се сближаваме, събираме се и се раздел€ме. Ќо продължаваме да б€гаме един до друг все пак заради онези мигове, в които ръцете ни се докосват и вкопчват една в друга - и това докосване удържа света ни ц€л и създава онова единствено убежище, от което всички ние се нуждаем. Ќаречете го както предпочитате - имената са без значение. Ќаречете го инстинкт. Ќаречете го нужда. Ќаречете го оцел€ване. Ќаречете го любов. ƒобре, де, хайде, да го наречем любов.
#Seen #over #the #course #of #three #consecutive #New #YearТs #Eves, #a #couple #in #their #late #20Тs #that #just #canТt #seem #to #quit #one #another, #resolve #to #break #up #only #to #make #up #again. #Can #a #broken #record #of #hurt #feelings #and #happy #endings #lead #to #a #healthier #relationship? #Jakob #Rørvik

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018