06.8 20:30ч
София
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 HELENA BROOKS
 JAQUIE BROWN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Нова Зеландия       година    2012      времетраене    10мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 3 Януари 2014
Г оркият Били! Този късометражен филм е илюстрация на поговорката, че “всеки си носи кръста”. Докато повечето хора по света мечтаят да бъдат специални (за някого), ето го този млад мъж, чиято единствена цел в живота е да бъде обратното. Както ни показва режисьорката Helena Brooks – и едната крайност, и другата крайност не са никак лесно постижими.
 
Всъщност Helena е и ко-сценарист на филма, заедно с Jaquie Brown, с която са приятелки от гимназията. Имайки в предвид, че да разсмееш зрителя е най-трудно, дуото определено има добра работна химия помежду си и филмът е зареден с един очарователен и леко ироничен хумор. Макар кинематографията да не е нищо специално, тя все пак е красива, а в комбинация с добре подбраната забавна музика и откровенния глас зад кадър, зрителят остава с приятната нагласа, че слуша забавна история, разказана от приятел.
 
Разбира се, в една такава комедия винаги трябва да има известен момент на абсурдност и той е внесен от напълно истеричния образ на майката. Alison Routledge е идеална за ролята и за краткото си екранно време успява хем да ни подразни, хем да ни разсмее и да ни накара напълно да съчувстваме и да разберем психозата на сина й. Като цяло актьорският състав е изключително добре подбран и Liam Powell (Били) е майстор на смутено-отчаяната физиономия.
 
Nothing Special е изключително високо оценен по фестивали, отнасяйки куп престижни награди и номинации из Европа и Америка, включително номинация за най-добър късометражен филм от фестивала в Кан. Имайки в предвид този успех и факта, че филмът е  от 2005г., първоначално за мен беше изненада да не открия последвали проекти от страна на режисьорката, докато не разбрах, че се е пренасочила към снимане на телевизионни реклами. И макар, че съм леко разочарована, че още една жена режисьор е напуснала (поне за сега) филмовата индустрия, всъщност рекламите са едно много работно позициониране за режисьори с усет към лекия хумор. 
#nothing #special #helena #brooks #short #film #comedy #cannes #selection #young #man #escapes #runs #from #crazy #mother #changes #identity #thinks #he #is #jesus #funny #късометражен #филм #късо #кино #млад #мъж #бяга #от #луда #лудата #майка #мисли #че #е #исус #христос #не #иска #да #бъде #е #специален #крие #се #смешни #ситуации #среща #жена #червени #обувки #не #говори #с #хората #повече #от #5 #думи

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018