18.8 21:00ч
¬елико “ърново
"»стината, е че гол€ма част от активните хора, които интервюирахме, всъщност ни б€ха предложени от техни съграждани. “очно така. Ќ€колко дена преди да посетим определено населено м€сто, пишехме във фейсбук групата на града като питахме хората там дали могат да ни кажат за техни съграждани, които разрешават проблеми на местно ниво. » хората пишеха, сподел€ха ни. —лед това ние се свързвахме със споменатите активни хора и се уговар€хме за среща."
Interview with Vanin Neykov
прочети повече

creator  
team  

държава    Ѕългари€       година    2019      времетраене    15мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение »ндивид-общество
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 20 януари 2019
ќ колобългарско е различен. ќт една страна навлиза в същите мрачни кътчета на държавата, където влизат и "документалните" репортажи на телевизиите ни, решили, че е време отново да покажем мизери€та, от друга страна е съвършено различен.

«ащо прав€ това сравнение? ѕредставете си ќколобългарско по телевизи€та.  акъв ли ефект ще има една година по-късно ако можеше да се замери? ј сега идва и уместни€ въпрос, защо не гледаме такива филми по телевизи€та - предлагащи решени€?

"ќколобългарско" много точно ни посочва основна (не и единствена) причина за проблемите ни - пасивността и апати€та. »нтересно е обаче, че в нито един момент тези думи не б€ха употребени, като дори филмът е изц€ло в позитивен дух. “ой не е поредното напомн€не, че не ставаме. ѕостигането на този ефект показва завидно старание от страна на както ¬анин се изрази - 5 хлапета от ѕлевен с нулев опит с камера и кино. ѕоказва страст, истинско желание да се направи нещо по ефективен начин - с готово решение, което всеки от днес може да почне да прилага.

» да, заставам плътно зад посланието на филма, че това е по-ефективен начин за пром€на, отколкото протестите, защото аз сами€т имам готин личен опит: 

¬ малки€ и единствен парк за ћладост, отвориха кафене точно в центъра му. ј до него има две училища. » н€ма street fitness площадка. –еших, че ще пиша на общината, но не просто ще пиша, а ще се аргументирам. ѕреброих всички фаст фууд заведени€, в радиус от 650 метра - 17, от които 15 храната не е особено здравословна. —лед това попитах в писмото си: това ли ви е политиката за развитие спортен дух у подрастващите? ≈, 3 месеца по-късно общината ми върна благодарствено писмо и потвърди, че в парка вече е построена спортна площадка.

— две думи: ако видите проблем, не изписвайте дълги декларативни постове във фейсбук, а инвестирайте 1 час, проучете, потърсете данни, помислете за хора, които могат да ви помогнат, съберете всичко в едно добре аргументирано писмо и депозирайте където тр€бва. Ќе че това гарантира решение, но това е първа и важна стъпка. Ѕез натиск ежедневно от всеки в обществото, как да стане пром€ната?!
 
#bulgaria #okolobulgarsko #околобългарско #българи€ #спасение #живот #идеи #инициатива #initiative, #ideas #active #people #активни #хора #entrepreneurs #hope #future #бъдеще #предприемачи #народ #национална #кауза #надежда #успели #българи #success #succesful #people #ванин #нейков # #Viktor #Tsolov, #Antonyo #Yordanov, #Janine #El-Shargabi, #Elena #Lolova виктор #цолов, #антонио #йорданов #жанин #ел-шаргаби #елена #лолова #inspiration #вдъхновение #action #действие #пром€на #change #общество #проблеми #society #problems

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018