РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 Karl Lagerfeld
 CHANEL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2013      времетраене    18мин
жанр    Фентъзи Реклама       технология    Черно бели      тема    Красота Сюрреализъм
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Март 2015
Н а 9ти Май в Сингапур, Chanel представят заедно с колекцията си 2013/2014, филм по случай 100 годишната от отварянето на първият магазин в Deauville, Франция от самата Gabrielle Chanel. Създател на филма е почти легендарния дизайнер и фотограф Karl Lagerfeld, превърнал Chanel последната четвърт на 20ти век в една от най-влиятелните модни къщи в света. Не са един и два случаите, в които кино се създава от човек извън него, но доста рядко със забележителен усет към детайлите и око към естетиката. Това, в комбинация с типичния за бутиковите брандове от най-висок клас, изчистен визуален език, води до филм, който трудно може да се оприличи с относителните стандарти за кино. Този тип филми са наситени с естетически есктремуми, често средата в тях е по-стерилна, отколкото, за да се чувствате комфортно, и същевременно не по нереалистична от който и да е типичен игрален филм. Светът в тях е с единия крак в сюреализма, особено наблюдавайки героите с куртоазията си, натрапчивите маниери и остро изразен аристократичен език на тялото. На фона на тях единствено Кийра Найтли изпъква с непринуденото си и свежо поведение, такова каквото най-би подхождало на съвременния имидж на Chanel.
 
Всичко това създава неповторима атмосфера, в която реализма на сюжета не е толкова важен, колкото хиперболизираната красота на изтънчената визия на Chanel за утопичния свят, в който китното френско градче Deauville ни води през една приказка, изпълнена с класически образи на елегантните, усмихнати принцове и принцеси, упражняващи един непрекъснат парад на представителното общоприето поведение. Ето този парад е нещото, което вероятно ви кара да изпитвате противоречиви чувства, докато гледате. Хем е идеално, хем нещо не ви човърка, защото е неестествено. Тази особена амбивалентност може би е нарочна, а може би Karl Lagerfeld просто показва неговата визия за идеалния свят. Това никога няма да разберем със сигурност. Трябва да признаем обаче, че Lagerfeld е свършил съвършена работа. Независимо с какви чувства ви остави, помнете, че те са предимно в следствие на противоречията с личния ви вкус, а не защото самия филм не е добър. Той е съвършен. Толкова абсурдно съвършен, колкото абсурден би изглеждал нашият свят ако беше абсолютно перфектен. Once Upon A Time. Филмът от един дизайнер за първите стъпки на модната къща, на която се е отдал и в чието развитие е участвал близо 40 години. Респект.
#once #upon #a #time #design #fashion #house #chanel #coco #chanel #koko #chanel #karl #lagerfeld #gabrielle #chanel #gabriele #chanel #channel #moda #мода #дизайн #естетика #estethique #estetics #визия #vision #карл #лагерфелд #коко #шанел #габриел #шанел #2013 #франция #модна #къща #дизайнер #дизайнерска #къща #шанел #дрехи #clothes #deauville

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018