20.11 20:00ч
Благоевград
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 Karl Lagerfeld
 CHANEL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Франция     •     2013     •     18мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни

жанр
Фентъзи, Реклама
технология
Черно бели
теми
Красота, Сюрреализъм
автор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Март 2015
Н а 9ти Май в Сингапур, Chanel представят заедно с колекцията си 2013/2014, филм по случай 100 годишната от отварянето на първият магазин в Deauville, Франция от самата Gabrielle Chanel. Създател на филма е почти легендарния дизайнер и фотограф Karl Lagerfeld, превърнал Chanel последната четвърт на 20ти век в една от най-влиятелните модни къщи в света. Не са един и два случаите, в които кино се създава от човек извън него, но доста рядко със забележителен усет към детайлите и око към естетиката. Това, в комбинация с типичния за бутиковите брандове от най-висок клас, изчистен визуален език, води до филм, който трудно може да се оприличи с относителните стандарти за кино. Този тип филми са наситени с естетически есктремуми, често средата в тях е по-стерилна, отколкото, за да се чувствате комфортно, и същевременно не по нереалистична от който и да е типичен игрален филм. Светът в тях е с единия крак в сюреализма, особено наблюдавайки героите с куртоазията си, натрапчивите маниери и остро изразен аристократичен език на тялото. На фона на тях единствено Кийра Найтли изпъква с непринуденото си и свежо поведение, такова каквото най-би подхождало на съвременния имидж на Chanel.
 
Всичко това създава неповторима атмосфера, в която реализма на сюжета не е толкова важен, колкото хиперболизираната красота на изтънчената визия на Chanel за утопичния свят, в който китното френско градче Deauville ни води през една приказка, изпълнена с класически образи на елегантните, усмихнати принцове и принцеси, упражняващи един непрекъснат парад на представителното общоприето поведение. Ето този парад е нещото, което вероятно ви кара да изпитвате противоречиви чувства, докато гледате. Хем е идеално, хем нещо не ви човърка, защото е неестествено. Тази особена амбивалентност може би е нарочна, а може би Karl Lagerfeld просто показва неговата визия за идеалния свят. Това никога няма да разберем със сигурност. Трябва да признаем обаче, че Lagerfeld е свършил съвършена работа. Независимо с какви чувства ви остави, помнете, че те са предимно в следствие на противоречията с личния ви вкус, а не защото самия филм не е добър. Той е съвършен. Толкова абсурдно съвършен, колкото абсурден би изглеждал нашият свят ако беше абсолютно перфектен. Once Upon A Time. Филмът от един дизайнер за първите стъпки на модната къща, на която се е отдал и в чието развитие е участвал близо 40 години. Респект.
#once #upon #a #time #design #fashion #house #chanel #coco #chanel #koko #chanel #karl #lagerfeld #gabrielle #chanel #gabriele #chanel #channel #moda #мода #дизайн #естетика #estethique #estetics #визия #vision #карл #лагерфелд #коко #шанел #габриел #шанел #2013 #франция #модна #къща #дизайнер #дизайнерска #къща #шанел #дрехи #clothes #deauville

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Teen Station
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


Nuts Delivery
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018