24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Karl Lagerfeld
 CHANEL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2013      времетраене    18мин
жанр    ‘ентъзи –еклама       технологи€    „ерно бели      тема     расота —юрреализъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ћарт 2015
Ќ а 9ти ћай в —ингапур, Chanel представ€т заедно с колекци€та си 2013/2014, филм по случай 100 годишната от отвар€нето на първи€т магазин в Deauville, ‘ранци€ от самата Gabrielle Chanel. —ъздател на филма е почти легендарни€ дизайнер и фотограф Karl Lagerfeld, превърнал Chanel последната четвърт на 20ти век в една от най-вли€телните модни къщи в света. Ќе са един и два случаите, в които кино се създава от човек извън него, но доста р€дко със забележителен усет към детайлите и око към естетиката. “ова, в комбинаци€ с типични€ за бутиковите брандове от най-висок клас, изчистен визуален език, води до филм, който трудно може да се оприличи с относителните стандарти за кино. “ози тип филми са наситени с естетически есктремуми, често средата в т€х е по-стерилна, отколкото, за да се чувствате комфортно, и същевременно не по нереалистична от който и да е типичен игрален филм. —ветът в т€х е с едини€ крак в сюреализма, особено наблюдавайки героите с куртоази€та си, натрапчивите маниери и остро изразен аристократичен език на т€лото. Ќа фона на т€х единствено  ийра Ќайтли изпъква с непринуденото си и свежо поведение, такова каквото най-би подхождало на съвременни€ имидж на Chanel.
 
¬сичко това създава неповторима атмосфера, в ко€то реализма на сюжета не е толкова важен, колкото хиперболизираната красота на изтънчената визи€ на Chanel за утопични€ св€т, в който китното френско градче Deauville ни води през една приказка, изпълнена с класически образи на елегантните, усмихнати принцове и принцеси, упражн€ващи един непрекъснат парад на представителното общоприето поведение. ≈то този парад е нещото, което веро€тно ви кара да изпитвате противоречиви чувства, докато гледате. ’ем е идеално, хем нещо не ви човърка, защото е неестествено. “ази особена амбивалентност може би е нарочна, а може би Karl Lagerfeld просто показва неговата визи€ за идеални€ св€т. “ова никога н€ма да разберем със сигурност. “р€бва да признаем обаче, че Lagerfeld е свършил съвършена работа. Ќезависимо с какви чувства ви остави, помнете, че те са предимно в следствие на противоречи€та с лични€ ви вкус, а не защото сами€ филм не е добър. “ой е съвършен. “олкова абсурдно съвършен, колкото абсурден би изглеждал наши€т св€т ако беше абсолютно перфектен. Once Upon A Time. ‘илмът от един дизайнер за първите стъпки на модната къща, на ко€то се е отдал и в чието развитие е участвал близо 40 години. –еспект.
#once #upon #a #time #design #fashion #house #chanel #coco #chanel #koko #chanel #karl #lagerfeld #gabrielle #chanel #gabriele #chanel #channel #moda #мода #дизайн #естетика #estethique #estetics #визи€ #vision #карл #лагерфелд #коко #шанел #габриел #шанел #2013 #франци€ #модна #къща #дизайнер #дизайнерска #къща #шанел #дрехи #clothes #deauville

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018