РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 ROBERT SHOWALTER
 RINGLING COLLEGE OF ART
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


САЩ     •     2011     •     2мин
жанр
Философски
технология
3D анимация
теми
Израстване, Други реалности
автор
Стефан Добрев
публикувано на 1 Септември 2013
Н ека първо започна с няколко добри думи за качеството на анимацията. Природата е нещо страшно сложно за пресъздаване. Пълна е с детайли, всеки един от които е уникален. Пичовете от колежа Ринглинг са се постарали и са се приближили възможно най-много до ефекта на истинския свят. Есенни топли цветове контрастират с изкуствената светлина, дървета и листа с тъмното и студено желязо.

Посланието на филмчето мисля, е ясно за всички. Връщайте се към природата, там е истината, там е любовта. Малкото роботче всъщност беше будилник, което е доста сполучлив детайл - призив към хората да се събудят. Техниката наистина затъпява някои от сетивата ни. Или усета за природата. Интересното е, че един пейзаж (в случая залез) може да ни върне "обратно към корените" и да зажадуваме спокойствието на гората, полята и т.н.

Но роботът е направен във фабрика, а филмът се казва "Извори" ('произход' е думата, която авторите са имали предвид, но на български няма множествено число). А защо ли пък множествено число? Може би няма значение откъде сме се пръкнали, откъде извираме, всички накрая се вливаме в един океан, който е сътворението. Уж се стремим към мирен и спокоен живот, а сме се забутали в градове и сме се барикадирали с телевизори и петрол. Истината е, че този мечтан живот, този блян винаги е бил на една ръка растояние. Възможно е да живеем в мир, само ако се разберем със Земята. Щом и роботите започват да го осъзнават, значи ние хората сме или много тъпи, или много бавни, или някой умишлено ни пречи.
#origins #robot #nature #извор #произход #природа #робот #залез #sunset #гора #forest #2009 #3d #animation #3д #анимация #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017