24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 STUART WILLIS
 THOMAS BICKNELL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2011      времетраене    17мин
жанр    ƒрама ƒистопи€       технологи€    FX ефекти      тема    ƒруги реалности “ехнологии
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 21 —ептември 2013
антастиката последните години е стабилен жанр, който има немалко последователи и доста студи€ и независим filmmaker-и го развиват, зас€йки различни аспекти от живота ни в бъдещето. ѕо-р€дко обаче идеите са оригинални. ѕо-често големи€т удар са графичните ефекти, които наистина са на ниво, но изпразнени от съдържателна и провокираща мисълта и емоциите истори€. “акива примери има дори и в наши€ жанр фантастика, където не всички филми са силни откъм смисъл, но поне си заслужават ефектите, все пак вкусове вс€какви. » те се харесват по един или друг начин.
 
ћного се зарадвах, когато изгледах Payload докра€, защото по н€какъв начин Stuart Willis e постигнал един чудесен баланс между драмата във филма и визи€та, ко€то макар да не е наблъскана с ефекти, е качествена и при€тна за окото. —цените, в които се е налагало да се използват ефекти са даже доста оскъдни, основно около асансьора, който изглежда внушителен и впечатл€ващо реалистичен, но достатъчно, за да почувстваме този св€т по-добре и с това да станем по-емоционално обвързани с героите. ј това е задължително, за да бъде един филм успешен.


Payload е от онези така наречени „character-driven plot”, или иначе казано, истори€, в ко€то всеки герой има свое запомн€що се присъствие, убедителни са и характерите им са достатъчно плътни, за да може да предизвикат и ответна зрителска реакци€ – одобрение, симпати€ или €ко хейт за геро€.
 
Ќа ниво сюжет, Willis също се е справил много добре. ‘илмът със своите 17 минути не досад€ва, действието не се развива толкова бързо, но има напрежение и героите минават през различни ситуации, в контекста на една среда, ко€то само с н€колко кадъра в началото беше предадена €сно – дистопи€, в ко€то социалното разделение е толкова еволюирало, че онзи хубав св€т в орбита, погледнат от «ем€та се слива със звездите. „удесна символика в един детски поглед към звездите, където е и неговата мечта, за ко€то днес за щастие бихме казали, че е невъзможна.
“ова е трети€т филм на Stuart Willis, в който е режисьор, преди това е работил по проекти като Harry Potter And The Order of The Phoenix, а в късометражното кино, името му го зас€кохме и в I Love Sarah Jane, който също може да се характеризира с тази визуална умереност и повече фокус върху героите и сложността на ситуациите, в които се намират.
#payload #2012 #stuart #willis #фантастика #sci #fi #fantastika #игрално #кино #live #action #fx #effects #ефекти #драма #drama

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018