17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
главна рол€  

държава    »спани€       година    2010      времетраене    12мин
жанр    “рилър ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    —трах ¬раждебност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 7 ‘евруари 2014
Ќ апоследък мините станаха попул€рна тема в късометражното кино. —лед по€вата на страхотни€ филм от сърбите –– 8 –– (интересно заглавие... погледнато като символ на безкрайността), който показва раздвижване на късото кино и там, след рекламата, ко€то се заиграва с тънката граница между приемливата реклама и пропагандирането на уж неподход€щи идеи у обществото и разбира се стана тотален хит в социалните мрежи, представ€ме и Picnic от »спани€, в който мините отново са повратна точка, прекършвайки грубо стремежа на човека да контролира изц€ло съдбата си чрез свободната си вол€.
 
»спани€!  акто и преди съм отбел€звал, испанците раждат страхотни идеи в късометражното кино, реализират ги качествено. –адвам се, че и този път не само оправдават очаквани€та, но и с още едно стъпало вдигат летвата нагоре с кра€т на истори€та, който определено е доста неочакван и след ц€лата ситуаци€, провокираща размисли върху живота, мечтите и смъртта, добав€ още една перспектива във филма – силата на човешкото решение, от което произтича бъдещето във всеки един момент.
 
ќт гледна точка на кинематографичното изграждане, Picnic също заслужава адмирации.  иноезика, подход€щата комбинаци€ между звуци и действие, естетиката, страхотната игра на Sveta Zhukovska и добре обмисленото развитие на сценари€, са нужните предпоставки за качествена филмова атмосфера, ко€то с магнетизма си да ви откъсне от реалността и да ви въведе изц€ло в света на героите, емоциите и мислите им и то в толкова интимен момент за т€х. ќсвен тези си качества, истори€та успешно ни предава една ужасно натрапчива мисъл за ирони€та на съдбата, ко€то предопредел€ смъртта на майката, но й дава избора кога да се случи. јко т€ беше сама, веро€тно филмът щеше да свърши доста по-рано, но фактът, че децата са около не€, напълно отписват възможността да избере да се самоубие като съзнателно си вдигне крака. ¬ъпрос на едно решение.
 
¬печатл€ващо е как толкова кратък филм може да засегне едновременно толкова много философски въпроси, обединени чрез ситуаци€, изпълнена със съспенс на високо ниво и край, който може да ви отнесе главата. »ли да бъде ново начало.
 
#picnic #GERARDO #HERRERO #SVETA #ZHUKOVSKA #spain #serbia #bosnia #herzegovina #grebak #mines #thriller #2010 #испани€ #мини #трилър #сърби€ #босна #и #херцеговина #гребац #смърт #death #drama #драма #съспенс #suspense

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018