05.7 20:30ч
Пловдив
налични са български субтитри
За да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната дясна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Някой видео сайтове ги наричат closed captions.

Ако езикът не е български, може да трябва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 Gary Nadeau
 Alain Boublil
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2011      времетраене    7мин
жанр    Философски Комедия       технология    Черно бели      тема    Изкуство
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Иван Стамболийски
публикувано на 6 Януари 2018
В свят, създаден от предразсъдъци, да покажеш филм, който обижда този свят, е истинско събитие; да го покажеш по красив и интелигентен начин е уникално преживяване. Режисьор и сценарист на Pizza Verdi е Гари Наду. В продължение на няколко минути той успява да създаде фантастичен трилър с остро пресичане на жанрове и нагледен социален коментар.

В началото на филма Реджи изглежда като човек, който не държи сметка за расовата принадлежност на собственика на апартамента, а Жилда е представена в рамково клише. С показната идея на американската мечта, през очите на обикновения човек, изкушенията, на които е подложен един обикновен разносвач на пица и силната перспектива на цвета на кожата на главния герой, филмът, използвайки расистките страхове, тръгва към един определен наклон. Зрителят, като едно безпощадно жури, вече е издал своята присъда и точно в този момент черно-бялата завеса на филма се вдига и той разбира горчивата истина: че е издал присъда сам на себе си. Когато филмът се отдалечава от параноичното царство и навлиза в действителността, „насилието”, което поднася на зрителя, е доста задоволително, а обратът - възхитителен. Дори обикновеният тинейджър с пуканки ще бъде доволен и няма да съжалява за тези няколко минути.
 

Но Гари не спира дотук, дори в края изтънченият хумор на междурасовите отношения придава още една нотка към вече придобилата цвят черно-бяла палитра. Филмът ще ви разтърси по няколко начина. Онези, които са готови да отидат извън обикновения расизъм и подложат на критика белите, ще разберат, че той показва по един патентован начин таланта на чернокожите.
 

Добра е актьорската игра Норм Луис, по-известен на филмовите зрители с участието си в доста филми и сериали (Winter’s Tale, Gotham, Scandal) и певицата Мария Замора, която сама изпълнява песента в Pizza Verdi. Нейният съпруг, Ален Бубли, пък е продуцент на филма. В едно свое интервю Наду казва, че за някои сцени са му трябвали 3-4 опита. Изпипването на тези кадри личи в Pizza Verdi. Тази красота удря зрителите с невидими удари, защото не всичко трябва да е добре разказана история, тя трябва да е и красива.

#piza #verdi #pizza #verdi #пица #верди #gary #nadeau #филм #класа #предразсъдъци #2011 #usa #сащ

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018