22.11 19:00ч
—офи€
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Gary Nadeau
 Alain Boublil
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2011      времетраене    7мин
жанр    ‘илософски  омеди€       технологи€    „ерно бели      тема    »зкуство
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»ван —тамболийски
публикувано на 6 януари 2018
¬ св€т, създаден от предразсъдъци, да покажеш филм, който обижда този св€т, е истинско събитие; да го покажеш по красив и интелигентен начин е уникално прежив€ване. –ежисьор и сценарист на Pizza Verdi е √ари Ќаду. ¬ продължение на н€колко минути той усп€ва да създаде фантастичен трилър с остро пресичане на жанрове и нагледен социален коментар.

¬ началото на филма –еджи изглежда като човек, който не държи сметка за расовата принадлежност на собственика на апартамента, а ∆илда е представена в рамково клише. — показната иде€ на американската мечта, през очите на обикновени€ човек, изкушени€та, на които е подложен един обикновен разносвач на пица и силната перспектива на цвета на кожата на главни€ герой, филмът, използвайки расистките страхове, тръгва към един определен наклон. «рител€т, като едно безпощадно жури, вече е издал сво€та присъда и точно в този момент черно-б€лата завеса на филма се вдига и той разбира горчивата истина: че е издал присъда сам на себе си.  огато филмът се отдалечава от параноичното царство и навлиза в действителността, „насилието”, което поднас€ на зрител€, е доста задоволително, а обратът - възхитителен. ƒори обикновени€т тинейджър с пуканки ще бъде доволен и н€ма да съжал€ва за тези н€колко минути.
 

Ќо √ари не спира дотук, дори в кра€ изтънчени€т хумор на междурасовите отношени€ придава още една нотка към вече придобилата цв€т черно-б€ла палитра. ‘илмът ще ви разтърси по н€колко начина. ќнези, които са готови да отидат извън обикновени€ расизъм и подложат на критика белите, ще разберат, че той показва по един патентован начин таланта на чернокожите.
 

ƒобра е актьорската игра Ќорм Ћуис, по-известен на филмовите зрители с участието си в доста филми и сериали (Winter’s Tale, Gotham, Scandal) и певицата ћари€ «амора, ко€то сама изпълн€ва песента в Pizza Verdi. Ќейни€т съпруг, јлен Ѕубли, пък е продуцент на филма. ¬ едно свое интервю Ќаду казва, че за н€кои сцени са му тр€бвали 3-4 опита. »зпипването на тези кадри личи в Pizza Verdi. “ази красота удр€ зрителите с невидими удари, защото не всичко тр€бва да е добре разказана истори€, т€ тр€бва да е и красива.

#piza #verdi #pizza #verdi #пица #верди #gary #nadeau #филм #класа #предразсъдъци #2011 #usa #сащ

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018