15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
 —“ќ»Ћ ƒ»ћ»“–ќ¬
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕългари€       година    2012      времетраене    23мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 ёни 2013
лучайно или не, последната седмица попаднах на три коренно различни български документални късометражни филми. ≈дини€т беше за бездомните кучета в —офи€, втори€т е този за екстремни спортове, а трети€, който малко по-нататък ще представим е за централно африканска република ≈ритре€.

—ега обаче ще се съсредоточа върху този филм. ќт кинематографска гледна точка н€мам какво да кажа. ¬мъквани€та на героите на филма, разказването на историите им беше перфектно, кадрите на величествените планински върхове б€ха запомн€що се красиви. »скам да бъда там! — тези момчета, наслаждавайки се на тези гледки, които всеки тр€бва да вижда в живота си поне веднъж годишно.

“ова, което обаче превърна този филм в мой фаворит е готини€т начин, по който ми предадоха тръпката и страстта, с ко€то практикуват спорта. ћакар, че е малко дълъг за късометражен филм, минутите не ги усетих, защото още от началото просто ми беше при€тно да прекарам малко време с т€х, излизайки от ежедневието си. ƒа пътуваш, за да изжив€ваш адреналина от спускането по ослепително белите планински склонове, да снимаш всичко това за да увековечиш тези мигове и да си с при€телите си... ‘илмът технически погледнато е документален, но аз не го чувствам като такъв. «а мен това е филм за при€телите и нещата, които обичат да прав€т заедно. ј това ме зареди с позитивната енерги€ на тези млади хора, които не са седнали да се оплакват от тежката действителност, а прав€т това, което обичат и в което намират сво€ житейски смисъл. »скрени поздравлени€ за ц€лата дружина, чи€то истори€ са записали в този филм! ѕри€тно гледане!
#Promise #Land #2012 #stoil #dimitrov #стоил #димитров #документален #българи€ #бг #игрален #филм #documentary #bg #bulgarian

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018