12.8 20:30ч
Благоевград
РЕЖИСЬОР  
 СТОИЛ ДИМИТРОВ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    България       година    2012      времетраене    23мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Природа Щастие
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 11 Юни 2013
С лучайно или не, последната седмица попаднах на три коренно различни български документални късометражни филми. Единият беше за бездомните кучета в София, вторият е този за екстремни спортове, а третия, който малко по-нататък ще представим е за централно африканска република Еритрея.

Сега обаче ще се съсредоточа върху този филм. От кинематографска гледна точка нямам какво да кажа. Вмъкванията на героите на филма, разказването на историите им беше перфектно, кадрите на величествените планински върхове бяха запомнящо се красиви. Искам да бъда там! С тези момчета, наслаждавайки се на тези гледки, които всеки трябва да вижда в живота си поне веднъж годишно.

Това, което обаче превърна този филм в мой фаворит е готиният начин, по който ми предадоха тръпката и страстта, с която практикуват спорта. Макар, че е малко дълъг за късометражен филм, минутите не ги усетих, защото още от началото просто ми беше приятно да прекарам малко време с тях, излизайки от ежедневието си. Да пътуваш, за да изживяваш адреналина от спускането по ослепително белите планински склонове, да снимаш всичко това за да увековечиш тези мигове и да си с приятелите си... Филмът технически погледнато е документален, но аз не го чувствам като такъв. За мен това е филм за приятелите и нещата, които обичат да правят заедно. А това ме зареди с позитивната енергия на тези млади хора, които не са седнали да се оплакват от тежката действителност, а правят това, което обичат и в което намират своя житейски смисъл. Искрени поздравления за цялата дружина, чиято история са записали в този филм! Приятно гледане!
#Promise #Land #2012 #stoil #dimitrov #стоил #димитров #документален #българия #бг #игрален #филм #documentary #bg #bulgarian

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018