24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    —јў       година    2013      времетраене    11мин
жанр    ≈кшън “рилър       технологи€    »грално кино      тема    —мелост —вързаност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 21 ‘евруари 2014
R yan Connolly е ко-сценаристът, режисьорът, операторът и монтажистът на екшън сензаци€та Proximity. «апочва с Film Riot - канал в You“ube, където показва на желаещите да прав€т кино как да го прав€т по лесен и без гол€м бюджет начин.  ъм четирите си късометражни филма качени в канала, върв€т и уроци за всичко от продукци€ до пост-продукци€, като главно се набл€га над ефекти. ¬ Proximity, обаче, ефектите със сигурност не са най-впечатл€ващата нотка в изпълнението на Connolly I екпиа му.

‘илмът започва с предупреждение, че е подход€щ за аудитори€ „13+“, но на моменти дори възрастните ще настръхват от случващото се. ∆анрово е най-близо до екшън, но има елементи на психо, трилър и sci-fi.

»стори€та е за четирима мъже със специални устройства захванати за краката, които две по две са свързани и ако се отдалечат определено разсто€ние едно от друго на, се самоунищожават. —лед като са захвърлени в гора в „средата на нищото“ от двама въоръжени с пушки, първата двойка мъже решават да б€гат за живота си, но тръгват в различни посоки и устройствата се задействат, след което – Ѕ”ћ! – остават с по един крак. ѕохитителите им тръгват след т€х, а главни€т герой (Todd Bruno, участвал и в други колаборации с Connolly) разбира, че тр€бва да е в „близост“ до четвърти€ останал, за да не ги сполети същото като първата двойка. —лед гонки, р€зане на крайници и волни и неволни убийства от страна на протагониста, той усп€ва да се освободи от устройството.

јктьорската игра е определено на ниво, въпреки че има един единствен диалог за 11-те минути филм, но реплики не са нужни, защото сюжетът представл€ва една извратена, психологическа игра, в ко€то закона на джунглата е в пълна сила. ќт четиримата похитени, само главни€т герой оцел€ва, защото не действа първосигнално и чувството му за самосъхранение е преди всичко останало. ќсвен взривовете и престрелките и епични€т саундтрак, зрител€т не спира да е съсредоточен, защото тук присъства ефекта на ‚ако аз б€х в тази ситуаци€, какво щ€х да направ€?‘.

¬ тази истори€ н€ма м€сто за хуманност или морал – всичко е черно и б€ло, каквито са и дрехите съответно на похитителите и похитените. ‘иналът е с отворен край, тъй като главни€т герой, след като убива „мъжете в черно“, попада в същата ситуаци€, но е от другата страна и вместо да стрел€ по хората със самоунищожителни устройства, той прострелва други€т похитител и тогава се изписва заглавието на филма.

Proximity тр€бва да бъде гледан от всеки, който желае да прави кино, но не е сигурен от къде да започне. “ова е пример за страхотен филм, на който не му липсва нищо и остав€ следа, а с н€колко клика във Film Riot, човек може да види направата му във всеки един аспект (освен сценари€) и да види, че не е толкова трудно, стига да имате усет. «атова гледайте филма, вижте как се прави и, ако имате н€ко€ жестока иде€, излизайте навън и снимайте!
#proximity #близост #ryan #connolly #filmriot #fx #youtube #film #riot #райан #конъли #sci #fi #trigger #bomb #triune #usa #action

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018