15.11 16:00ч
ѕловдив
director  
producer  
 SPECTER BERLIN
 MMAATTCCHH BERLIN & DRKNSD
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    √ермани€       година    2019      времетраене    10мин
жанр    ≈пичен       технологи€    ћузика      тема    ѕредразсъдъци √ол€мата картина
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
јлександър ћилчев
публикувано на 1 јприл 2019
ѕ олиткоректност тука вс€ка оставете! Rammstein изкараха новата си песен DEUTSCHLAND преди н€колко дена и почти 10-минутни€т й клип е абсолютен кинематографичен шедьовър. ƒали защото това е първи€т им сингъл с клип от десетилетие или защото и сега, както винаги, легендарната немска банда далеч не гука миловидно, галейки еднорози във вълшебна приказна гора – факт е, че екзалтаци€та е напълно €вна. —илно упрекван заради сцените с Ќацистки контекст, клипът всъщност далеч не се самоизтъква с тази си част. »зобраз€вайки различни етапи от немската истори€ – от I в. пр. ’р. и римската провинци€ ћагна √ермани€ до, предполагаемо, 80те на минали€ век без падането на —тената да е включено – би било доста неправдоподобно двете световни войни и ’олокостът да бъдат услужливо заобиколени. ќт значение всъщност не е какво показват отделни сцени извадени от контекст, а как стои ц€лото и какво всъщност израз€ва чрез всичките си елементи. Ќека да не се отб€гва и фактът кои всъщност са в рол€та на лагерниците – четирима от шестимата членове на групата. ј очевидно от най-гол€мо значение е какво пее “ил Ћиндеман.
¬зети предвид всички съставни части на клипа и най-вече самата песен, обвинени€та за комерсиална експлоатаци€ на ’олокоста просто издишат.  
¬същност усещането повече клони към огорчение от миналото. ƒруг е въпросът, че вой може да се нададе и заради дозите некрофили€, хомосексуализъм, кощунство и тероризъм, но нито тези про€ви са нетипични за творчеството на –амщайн, нито те изглеждат особено заинтересовани от упреците по техен адрес.
 
Ќеверо€тно кинематографични€т клип на песента е дело на визуални€ артист ≈рик –емберг, познат под псевдонима Specter Berlin. Germania – олицетворен женски образ на немски€ народ, датиращ от XVIII в. и главен персонаж в клипа – е изиграна от чернокожата Ruby Commey, което е уникално решение по-скоро в естетическа полза. —ледвайки € през различните периоди от немската истори€, символичните й превъплъщени€ са епицентър на б€сно-препускащи епични кадри, а в последната част алегори€та достига абсолютна кулминаци€ – Germania, символ на немската наци€, ражда немска овчарка… Ќакра€ кръжи около «ем€та в стъклен ковчег, който е препратка към една —нежанка на свръхдоза. ¬ този смисъл, да слушаш Sonne на пиано, гледайки slow-motion постелил на финалните надписи, е като да осъзнаеш, че не си сънувал; да, –амщайн наистина имат нова песен, а клипът й е изумителен.  
#rammstein, #deutschland, #video

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018