14.12 19:30ч
—амоков
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    —јў       година    2015      времетраене    15мин
жанр    ‘антастика       технологи€    »грално кино      тема    Ѕунт Ћюбов
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ќед€лко ћинков
публикувано на 11 Ќоември 2017
R ed Rover използва буквализма на апокалиптични€ жанр като призма, през ко€то да представи на зрител€ силата на непримиримостта Ц към смъртта като неизбежност, към разрухата на заобикал€щи€ св€т или към стените, които кри€т неговите очаровани€. “ази непримиримост е облечена в образа на младостта, за който може би т€ е най-характерна, и повежда двама млади към едно ново начало преди неизбежни€ край, преповтар€йки горчиви€ лайтмотив за несломимата надежда и как
желанието за живот е най-силно пред лицето на смъртта.

—имволизмът в заглавието на този филм се крие най-вече във факта, че той постила червени€ килим, по който Ѕрук √олдфинч прави своето тържествено дефиле към киноиндустри€та в —јў. Red Rover печели одобрението на критиците и награди от редица фестивали, а талантът на авторката привлича вниманието на големите имена в ’оливуд, сред които се откро€ват тези на ƒжеймс ‘ранко и –идли —кот. » докато кариерата на младата австралийка в Sci-Fi жанра набира скорост, нейната лична предистори€ е тайно запечатана именно в първото ѝ самосто€телно произведение.

ѕодобно на главната героин€ в Red Rover, Ѕрук √олдфинч израства в силно религиозно семейство. Ћично т€ обаче признава, че е загубила в€рата си в тийнейджърските си години, които определ€ за повратни и определ€щи за изграждането на личността. —ъщински€т поврат за √олдфинч идва през 2009 година, когато т€ загърбва кариерата си на телевизионен репортер в родни€ —идни и отпътува за Ќю …орк, където се отдава на страстта си към киното.

¬ контекста на биографи€та на сво€ създател, сред бур€та от емоции в Red Rover като че ли тихо се прокрадва пожеланието стремежът към новото по-добро начало да се заражда преди да е станало твърде късно за това то да бъде изжив€но пълноценно.
#apocalypse #sci-fi #end #world #religion #teenager #life #death #escape #апокалипсис #фантастика #край #религи€ #тийнейджър #живот #смърт #б€гство #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018