режисьор  
продуцент  
сценарист  


САЩ     •     2015     •     15мин
жанр
Фантастика
технология
Игрално кино
теми
Бунт, Любов
автор
Недялко Минков
публикувано на 11 Ноември 2017
R ed Rover използва буквализма на апокалиптичния жанр като призма, през която да представи на зрителя силата на непримиримостта – към смъртта като неизбежност, към разрухата на заобикалящия свят или към стените, които крият неговите очарования. Тази непримиримост е облечена в образа на младостта, за който може би тя е най-характерна, и повежда двама млади към едно ново начало преди неизбежния край, преповтаряйки горчивия лайтмотив за несломимата надежда и как
желанието за живот е най-силно пред лицето на смъртта.

Символизмът в заглавието на този филм се крие най-вече във факта, че той постила червения килим, по който Брук Голдфинч прави своето тържествено дефиле към киноиндустрията в САЩ. Red Rover печели одобрението на критиците и награди от редица фестивали, а талантът на авторката привлича вниманието на големите имена в Холивуд, сред които се открояват тези на Джеймс Франко и Ридли Скот. И докато кариерата на младата австралийка в Sci-Fi жанра набира скорост, нейната лична предистория е тайно запечатана именно в първото ѝ самостоятелно произведение.

Подобно на главната героиня в Red Rover, Брук Голдфинч израства в силно религиозно семейство. Лично тя обаче признава, че е загубила вярата си в тийнейджърските си години, които определя за повратни и определящи за изграждането на личността. Същинският поврат за Голдфинч идва през 2009 година, когато тя загърбва кариерата си на телевизионен репортер в родния Сидни и отпътува за Ню Йорк, където се отдава на страстта си към киното.

В контекста на биографията на своя създател, сред бурята от емоции в Red Rover като че ли тихо се прокрадва пожеланието стремежът към новото по-добро начало да се заражда преди да е станало твърде късно за това то да бъде изживяно пълноценно.
#apocalypse #sci-fi #end #world #religion #teenager #life #death #escape #апокалипсис #фантастика #край #религия #тийнейджър #живот #смърт #бягство #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017