15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 ELIOT RAUSCH
 PRESTON LEE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    6мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    ¬дъхновение ўастие
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 ёни 2013
азказът на този мъж в Remember е потресаващ не толкова заради факта, че е болен от јлцхаймер, а защото истори€та му е показана по изключително човешки и близък до нас начин. “ой може да ти бъде д€до, може да ти бъде баща, може да си сами€т ти.

​Ќе б€х гледал друг такъв филм, който да засегне така дълбоко темата за това какво значи „аз“. ¬сички ние сме свикнали с пон€ти€та аз, ти, той, но замисл€ли ли сме се н€кога за сърцевината на тези пон€ти€?  акво ни обособ€ва като индивиди? –азказът на този мъж е много силен, защото за хората, които зна€т кои са, зна€т какво искат и следват мечтите си, той е просто една тъжна човешка истори€. Ќо за онези от вас, които може би не са щастливи от живота си или са в депреси€, мисълта за самоубийство е минавала през мислите им, този разказ може да бъде нещо много повече. ћоже да бъде мощна искра, ко€то да ги накара да оцен€т това, което имат, а именно себе си. «ащото замислете се... јко тр€бва да оцените по скала кои са най-ценните за вас неща в живота, бихте ли се сетили да добавите „аз“ в тази скала?! ƒа, отстрани би прозвучало егоцентрично, но не е ли това най-гол€мата ценност, че изобщо ви има, че сте мислещ човек, че можете да виждате, да чувате, да осъзнавате, да преразказвате, да оцен€вате, да създавате, да се смеете, да сте с близките си хора, да тичате, да правите това, което искате, изобщо да сте способни да имате желани€ и да ги изпълн€вате. ƒа бъдете себе си...

ќтклоних се лирично. “ози филм носи силен емоционален зар€д. “ова е от онези филми, които имат цел и т€ е да ви накарат да оцените това, което сте и това което имате. Remember не само постига целта си, но отива и по-далеч. “ой е способен да ви накара да се замислите дали скандала с ваш близък вчера, онзи ден, или минали€ месец е имало изобщо смисъл да се случва на фона на нещата, които ако стигнат до вас (като например јлцхаймер), не само ще промен€т живота ви, този на хората около вас, но може би тогава, оцен€вайки това, което ще започнете да губите, ще съжал€вате много...  акто каза по едно време протагонистът във филма... „Ќе е важно миналото, важно е насто€щето“. јз бих добавил една образна метафора. ћиналото е надписът върху листа харти€. ’имикалката сте вие. Ќасто€щето е това, което пишете и което след н€колко мига, когато мастилото засъхне, вече ще е минало.
www.alz.org
#remember #alzheimer #usa #2012 #алцхаймер #драма #игрално #кино #ELIOT #RAUSCH #сащ

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018