26.2 20:00ч
Благоевград
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    България       година    2012      времетраене    7мин
жанр    Философски       технология    3D анимация      тема    Голямата картина Човечност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Христина Дилева
публикувано на 17 Януари 2018
С тавате в една слънчева свежа сутрин под песните на птиците и си казвате Какъв прекрасен ден!”. Минавате с усмивка през утринната си рутина – баня, закуска. Тръгвате на работа. И оттам всичко става неизвестно. Не знаете дали асансьорът няма да закъса на слизане или няма да спукате гумата на колелото си. Тръгвате по улиците и всичко е толкова привидно спокойно, твърде слънчево, донякъде граничи с лъжливо, само че вие не знаете това. Или го знаете, но сте сигурни, че инстинктите ви грешат. А междувременно, това не се усеща, но всичко тръгва сякаш против вас. И вече не е слънчево, а вие сте забравили чадъра си вкъщи. Никой не може да ви каже какво ще донесе (или не) настоящия ден.

Rew Day е анимация, отнесла награди като Най – добър анимационен филм за 2012 година'' на фестивала Златен кукер'', и номинирана в поредица филмови фестивали и конкурси не само в България, но и по света. Точно тя е и причината аниматорът и режисьор Свилен Димитров да бъде отличен с наградата Стоян Камбарев'' за 2012 година. Той се проявява в киното още в ранна възраст (от петгодишен рисува, а на единайсет създава и първия си къс анимиран филм) и никога не губи тази своя страст. Творбите му са основно повлияни от Тим Бъртън и Дейвид Линч. Талантът не остава незабелязан и той получава възможността да работи по рекламни проекти за имена като Nestle, както и за български филми като Дзифт" и Love.net.

Тази съгласуваност в действията на немалкия екип, експериментиращ с различни стилове и технологии, навярно е причината Rew Day да бъде оценен подобаващо.

Семпло поднесен трагичен сюжет със сладко-кисел привкус на комедия, това е основното, което прави този филм така лесен за гледане. Собственият стил на Свилен Димитров се проявява още в първите минути на филма. Пристанище, отминаващи кораби, типичната морска картина и един човек. Денят отминава и идва нощта. Ето това триминутно очакване подготвя зрителя за отговорите, които вече са избили в съзнанието му. А, потънали в анимацията, едва ли очаквате внезапно всичко да тръгне наобратно. Като превъртане на лента, анимацията ви връща назад във времето до събуждането на мъжа, което за съжаление се оказва последното в съществуването му. Придружавате го в последните му стъпки и страхове, усещате последните му мисли и чувства. Ставате съпричастни на ежедневието му и знаете, че всеки един ден може да е толкова слънчев и за вас самите. И накрая... просто се усмихвате.

А ако искате да разберете коя е причината героят да поеме по пътя на последвалите събития, достатъчно е само да погледнете календара над леглото му в края на филма!
#animation #rewday #svilen #dimitrov #man #3D #свилен #димитров #анимация

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Zoya
PR notes


Stenata
PR notes


Time Heroes
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018