РЕЖИСЬОР  
 LEAGUE OF LEGENDS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    3мин
жанр    Екшън       технология    Аниме      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 4 Октомври 2013
Д ам, това е играта League of Legends, или дотата за малки деца, както хейтърите биха казали. Защо сме качили рекламния им клип? Защото е форма на късометражно кино. За феновете на играта дори е дяволски добра анимация. Съчетава нормалния свят с този на "легендите". Но няма да говорим за лига, както се казва накратко. Ще поговорим как се е стигнало дотук.

Става въпрос за световно първенство. Не по футбол или волейбол, а по компютърната игра. Отбори от всички континенти (е, без антарктида) се сблъскаха в епична битка под погледите на милиони зрители. Да, има си и стадион, коментатори и крещящи фенове, но основната олелия става онлайн. Без съмнение това ще е следващия хит... всъщност вече е. Наградния фонд има стабилно нули, поради което някои "нубове" биха убили да притежават уменията играчите.

А за какви умения става дума? Аналитична мисъл, свръхскоростни реакции. Популярното мнение за игрите е. че са загуба на време и такива хора си пропиляват животите. Не точно. Тук става въпрос за такива скорости, че след 25-6 годишна възраст няма как да продължиш кариерата си, защото невроните остаряват и вече са с няколко милисекунди по-бавни от на младите мозъци. Но пък ако си бил добър излизаш със сносен капитал и ум като бръснач. Дори да не играеш никога повече, няма да се оплакваш много.

Покланям се пред създателите на лигата, защото играта всъщност не е чак толкова яка. Но маркетинга, шарените цветове и може би големите цомби на женските герои са пристрастили толкова много хора, че е станало индустрия. Друг мит е, че цъкат само мъже. В един от най-добрите женски отбори дори има българско участие.

Освен всичко това, една игра успя да обедини хората в доста по-широк мащаб. Отборите не са национални, а континентални (трябва само да открием извънземни и най-накрая Земята ще се обединим). За жалост европейският отбор отпадна на четвърт финалите, но пък бе се предадохме лесно. Толкова за това, дано съм махнал поне една тухла от стената скептицизъм срещу този невероятен проект.
#road #път #cup #купа #купата #лига #league #legends #легендите #световно #първенство #игра #game #world #championship #anime

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018