17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 A. J. Carter
 Smooth Motion Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2010      времетраене    16мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    ¬раждебност »зборът
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»вайло ƒончев
публикувано на 5 јприл 2015
R onan’s Escape едва ли ще зашемети н€кого с оригинален сценарий или неочакван обрат, макар подбраната за фон музика да не нав€ва точно самоубийствено настроение. “ова не означава, че уроците, на които филмът учи, не тр€бва да бъдат преговар€ни. «ащото никога не се знае чи€ чаша ще прелее от нашата капка.
 
Ѕезобидни, на пръв поглед, детските закачки могат да имат трайни, а друг път – дори фатални – последици. ѕон€кога децата, на които сме свикнали да приписваме качества като невинност, непорочност и чистота, могат да бъдат учудващо жестоки.
 
» не защото в човешката природа е заложена деструктивната агреси€ – инстинктивистките теории за произхода на въпросната отдавна са запратени в гроба. ј защото нездравословната социална среда произвежда нездрави индивиди. ќбщество, което се провал€ във възпитаването на любовта като основна ценност, но процъфт€ва в къде косвеното, къде пр€кото насаждане на агреси€та като начин на оцел€ване и дори – път към „успеха”, е болно.
 
¬ едно такова общество реакци€та на агреси€та е твърде често на пасивно съучастие – като на шофьора на училищни€ автобус. ¬идно е, че той не одобр€ва гаврата с –онан, но не предприема нищо, за да € спре. ¬ известен смисъл той е дори по-виновен от самите гавраджии, защото осъзнава нередността на случващото се, но – може би от малодушие – не се възпротив€ва.
 
“ова малодушие има всички шансове н€кой ден да затрие човешката цивилизаци€: слабостта на онези, които разпознават злото като такова, но по една или друга причина – бездействат. ∆естоките деца са продукт на жестоката система. “е са неосъзнати същества и вината им е по-скоро частична, а може би клон€ща към никаква.
 
«а нас остава да се над€ваме, че съдбата на геро€ н€ма да сполети нашите деца. » поуката да не бъдем последната капка в ничи€ чаша.
 
«а съжаление, –онан остав€ другите да определ€т какъв е: загубен€к. “върде рано, а и лесно, губи битката с живота, увисвайки на въжето. —амоубийството би могло да е про€ва на егоцентризъм. ¬ случа€ е по-скоро на слабост, безизходност. Ѕ€гство от затвора на жестоки€ живот, непредлагащ достатъчно, с което да те задържи.
#Ronans #Escape #2010 #јвстрали€ #Australia #A.J. #Carter #драма #drama #агреси€ #agression #училище #school #самоубийство #suicide #»вайло #ƒончев #Ivaylo #Donchev

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018