22.11 19:00ч
—офи€
2014
селектиран
director  
producer  
 Alexander Farah
 Alireza Taale
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава     анада       година    2014      времетраене    14мин
жанр    ƒрама —емеен       технологи€    »грално кино      тема    Ѕунт ѕредразсъдъци
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 15 ёли 2015
илата на киното се про€в€ва най-силно тогава, когато чрез художествени€ разказ ни предава жив истински проблем от обществото ни, който съществува отдавна и за съжаление н€ма открито универсално решение. Ќай-малкото като се почне от дефиници€та на проблема – всъщност той е, че мюсюлманите имат отживели разбирани€ или че западни€ човек не е достатъчно толерантен за културното разнообразие? ≈дните и другите умело отклон€ват дебата между двете тези, а потърпевши в крайна сметка от пасивността на човечеството да превъзмогне по един или друг начин проблема, са хора като —ахар – онези млади хора, които н€мат нужда от този жесток framing на мисленето и първичността им, за да се чувстват добре.
 
“олкова е човешки този филм. » толкова жесток. —емпли€т и чист кино език на Alexander Farah, което е характерно за канадската школа като ц€ло, поддържа зрител€ на лека дистанци€ от истори€та. √ледната ни точка за случващото се тръгва от охранителна камера и полицай, който започва с думите „Tell me what happened?”, което сполучливо създава напрежението на интригата. —лед това минава през брата на Sahar, който макар докра€ на филма да загатва преосмисл€не и може би пром€на на възгледите си, всъщност без да се налага Farah да ни гради сложен образ, с игнорирането на обаждането в 4ч, €сно показа в кой лагер е. Ћипсата на човек от семейството, който да е на вълната на —ахар, логично доведе до това тотално фиаско. “олкова истинско. ¬секи един персонаж е значим герой в тази истори€.
 
‘илмът е победител на 5 световни фестивала и номиниран на близо 15. “ова е добър знак, защото макар и да н€ма ефективно решение за установ€ването и разбирането на свободите на личността, културата отново се доказва като най-добри€ способ за сподел€не и сближаване на гледните точки за света на различните народи, при това чрез киното, който е най-достъпни€ медиум. » впрочем, абстрахирайте се от персийски€ език (на който —ахар (sahar) означава ћаги€), и се замислете около вас дали отношени€та между близките са в универсален баланс, защото в Ѕългари€ знаем не една и две истории за тежки€ балкански характер унищожил много семейства и предначертал безброй съдби предимно в посока „каквото и да е, само да е навън“ – концепци€, ко€то може да има катастрофални последици за неопитни€, наивен, току що напуснал семейството млад човек.
#sahar #afghanistan #afganistan #афганистан #2014 #канада #драма #canada #short #film #drama #alexander #farah #александър #фара #тифф #tiff #toronto #film #festival #Alireza #Taale #Behtash #Fazlali #Panthea #Vatandoost Soheila #Vatandoost #Mohammad #Sarwari #Jack #Christofferson #семейство #сблъсък #морал #западно #общество #мюсюлмани #културен #сблъсък #култура #western #society #cultural #collision #muslims #westernized #moral #family #magic #sahar

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018