19.10 19:00ч
Свиленград
Стара Загора
РЕЖИСЬОРИ  
КИНЕМАТОГРАФИСТ  
СЦЕНАРИСТ  


Канада     •     2015     •     13мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни

жанр
Фентъзи
технология
Музика
теми
Вдъхновение, Свързаност
автор
Атанаска Чолакова
публикувано на 7 Март 2015
S ALVAGE e втората част от визуално-музикалното приключение на трилогията KIN. Братята McKinnon отново представят пред зрителя една невероятна визуална история, протичаща и въвличаща зрителя в приказния свят, който сътворяват. От подбора на актьорския състав през забележителната природа в Нюфаундленд, кинематографията и музиката – SALVAGE оправда всички очаквания след забележителния успех на KIN.

Всяка една от трите части изначално може да бъде мислена като автономна сама по себе си, но в същото време притежава общите черти, които ни карат да търсим дълбоко скритите връзки и символи, явяващи ни се в бавно протичащите кадри. Като допълнение към филмите в графичната новела KIN са добавени и още няколко страници, които осветляват събитията около рицаря и връзката с малкото момиче от първия филм. Историята все още не е напълно ясна, но определени артефакти и тяхното значение постепенно се осветляват и препращат към последващите събития.

Тази история по същество е прекалено магична, за да се търси каквато и да е закономерност в протичащите се събития. Братята залагат именно на мистериозния елемент, като по този начин оставят за зрителя сам да разкрива поетапно скритите пластове. Последователно трилогията въвлича в света на метафората и символа, в света на илюзорното. Действието е налично, но то не може да бъде обхванато в неговата пълнота, затова и единственото, което ни остава е да се насладим на майсторски визуалното представяне на всеки образ.

Първите два филма наподобяват два различни пъзела, някои части от които са еднакви, а други са се загубили и остават празно поле в цялостния концепт. KIN и SALVAGE могат да се сравнят и с два различни съня, сънувани от един човек последователно –  действието им се развива в различно време и пространство, а елементите от единия се прокрадват бегло във втория.

Времето в SALVAGE е различно, то е ново, то е бъдеще. Магичното присъствие, което преобладаваше в KIN тук е заменено с образи, отличаващи се повече със своята реалност. За разлика от засилената приказно-епична страна на KIN, SALVAGE се явява като медиум между реалното и мистичното.

Тайнствената визия на малкото момиче в бяло е претворен в образа на млада жена, танцуващите духове със скрити лица са превъплътени като петима рибари... Тези препратки са явни, но отново в контекста на историята поставят множество въпроси.

По същество историята се съсредоточава върху ранения пилот – всичко останало е напластяване на прекрасни кадри и метафорични образи. Отличаващите се артефакти, които носят и дълбока символика в случая са: самолетът (който е същият, с който малкото момче играе в първия филм), луната (появяваща се за първи път в SALVAGE), както и бялата перлена огърлица, която със сигурност ще видим и в последната част.

SALVAGE определено надмина очакванията ми за втората част от трилогията, чрез своята автономност той постави повече въпроси, отколкото даде някакви отговори. Единственото, което ни остава сега е да очакваме и трепнем с нетърпение, какво ще ни поднесе брилянтната визия и майсторското й изпълнение от двамата братя във финала на тази приказна поредица.
#Спасение #Salvage #Канада #Canada #Себ #Маккинън #Seb #McKinnon #Бен #Маккинън #Ben #McKinnon #Късометражно #кино #Short #film #Фентъзи #Fantasy #Музика #Music #Трилогия #Trilogy #Епичен #Epic #Магия #Magic

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


Nuts Delivery
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018