09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОРИ И ПРОДУЦЕНТИ  
 HENRY FEBLES & VISHAL SINGH
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    7мин
жанр    Трилър       технология    Игрално кино      тема    Страх Отчуждение
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Атанаска Чолакова
публикувано на 12 Юни 2014
Ф илмът на Henry Febles и Vishal Singh започва изискано и деликатно на музикалния фон на Ave Maria, когато детектив отива на място, където е извършено жестоко убийство. Едва в седем минути Scarred ни описва психологическото състояние на младия детектив, белязан от спомените от личната загуба и дерзанията по невъзможността на открие извършителя на серия от жестоки престъпления.

Подобен сюжет е съвсем в контекста на американското кино, което винаги е приемало феномена сериен убиец за особено интересна тематика. От една страна, младият детектив, без никакъв социален живот, пребиваващ в празен апартамент, в който са стоварени множество кутии, пълни с доказателства и доклади от различни престъпления и от друга, серийният убиец, който се свързва с главния герой и започва игра на котка и мишка, кулминираща в залавянето или убийството му.

Холивудското пълнометражно кино, както и серийните продукции масово експлоатират подобни сюжети, което в голяма степен втръсва на зрителя. Късометражният Scarred, обаче, видоизменя тази изначална интенция при употреба на подобен сюжет, извеждайки на преден план синтезата между музика и действие,  като целта в случая е – не да се изведат в пълнота тези две предпоставки, а да се портретира по издържан начин обсесията, отчаянието и яростта на детектива. Така централна роля заемат емоциите, ретроспекцията и спомените, както и тяхната пряка релация с момента, в който се развива действието. В допълнение филмът остава и без финал, убиецът не е заловен, нито ни е подсказано кой е той.

Диалогът в целия филм е заменен от прекрасен музикален фон, изменящ се в зависимост от емоционалните наслагвания в сюжетната линия. Именно това е факторът, който прави продукцията на  Henry Febles и Vishal Singh уникална и необичайна.

Всички споменати компоненти са до голяма степен гарант за положителното възприемане на една до болка позната сюжетна линия. 
#Белязан #Scarred #Хенри #Фебълс #Henry #Febles #Вишал #Синг #Vishal #Singh #САЩ #USA #трилър #thriller #късометражен #филм #short #film #сериен #убиец #serial #killer

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018