10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
 NICK SCOTT
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2012      времетраене    2мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема    ўастие »зрастване
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 јприл 2014
» ма нещо странно в това да слушам как деца говор€т за света и по-конкретно делата на човечеството. ƒецата са толкова неадекватни. “олкова не разбират какво им се говори и толкова не им пука за това, че усмивката им придобива по-висша стойност. “ази на чистотата и необременеността от нещата, които ние разбираме, но пък не харесваме. Ќеща като политика, пари, войни, поп култура, заглаждаща мозъчните гънки и прочие. —ъщевременно, децата, бидейки нена€сно със случващото се, са и най-осезаемата проекци€ на бъдещето. “е са хората, които ще наслед€т наши€ св€т и ще го развиват по същи€ начин, по който и ние. Ќо те все още не подозират за рол€та, ко€то сме им отредили.

≈то, затова ми е странно. »злиза, че ние се раждаме свободни с чисти и красиви съзнани€, докато в един момент се озоваваме в система, в ко€то никой не ни е питал дали искаме да участваме. «а да го осмислите по-добре, замислите се за собствени€ си преход от детско мислене към такова на „възрастен“, колкото и относителна и размита да е границата при н€кои от вас. —тавате на 18 и разбирате, че тр€бва да сте образован, да изкарвате пари, да си плащате сметките, да отгледате семейство, внуци ще искате един ден, за да усетите сво€ висш принос към бъдещето... ¬сичко това е измерение на индивидуалното ни участие в системата. » забележете, т€ е така направена, че вие сами искате да участвате и изброените неща си ги постав€те като цели.  “ова е основната характеристика, ко€то прави системата нещо повече от система. “ова е цивилизаци€, защото системата не е самоцел, а прогреса чрез системата е цел. ’убава цел.
 
School Portrait, макар мимолетен и кратък и в естетиката по-скоро на документално-журналистическо видео, отколкото художествен филм, ми е фаворит. Ќакара ме да си спомн€, че каквото и да се случва, в какъвто и св€т да живе€, каквито и проблеми да има, винаги има и втора гледна точка, ко€то макар и да се свива, израствайки и поумн€вайки, т€ е първоизточника на моето аз. ƒетската гледна точка, с ко€то съм се родил, открил света и чрез ко€то в гол€ма степен съм формирал мо€та личност. 
#school #portrait #nick #scott #children #world #световни #проблеми #деца #documentary #документален #експеримент #experimental #2012 #¬еликобритани€ #UK #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018