10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 LARS HENNING
 LARS HENNING
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    √ермани€       година    2006      времетраене    13мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    „овечност »зборът
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
S ecurity е късометражен филм, спадащ в категори€, на ко€то от известно време не б€х попадал. “ова са праволинейните, битово-ситуационни филми.  ъм т€х имам особено отношение, защото светът, който представ€т не е просто копие на реалността, ами навлиза точно в ежедневната реалност на един обикновен градски човек. ¬ случа€, супермаркетът- м€стото на което средни€ човек прекарва н€колко години от живота. “ова е м€сто, което въпреки посто€нното движение на много хора и стоки, е автоматизирано и р€дко може да се създаде ситуаци€, ко€то би променила живота ви, но гледайки филма осъзнавате, че това би могло да се случи на всеки човек и най-веро€тно вече се е случвало много пъти.
 
Ќеореалистичната и изчистена естетика на Lars Henning е при€тна, защото липсата на детайли, които да ангажират вниманието и монотонноста в кадрите създават едно леко, но посто€нно напрежение. “ук се усеща и навика, който късото кино развива у зрителите – колкото е по-праволинеен и монотонен сюжета, толкова по-ударен е кра€т. –азбира се, това важи само за добрите късометражни филми. »стински майсторлък е да създадете край на една истори€, който да е логически издържан и да е толкова неочакван, че зрител€ да е неспособен да го предвиди.
 
Security, освен че за жанра си може да се нарече класика, има и доста силна и конкретна иде€, ко€то провокира вътрешен дебат, противопостав€щ —истемата и „овека като индивид. Ќе знам дали в българските супермаркети н€кога са извършвани такива проверки за едва ли не сексуален тормоз от страна на служителите към клиентите, защото като ц€ло в Ѕългари€ темата за флирта на работното м€сто не е особено коментирана. Ќа «апад обаче, тази тема стана много актуална последните години, сигурно защото си н€мат други по-важни проблеми да решават... ќт друга гледна точка, това се случва в √ермани€ – страна, известна с правилата и нетърпимостта към нарушаването им. » оттук вече може да се изведе втора лини€ за дискуси€ – спазването на правилата ли е причината √ермани€ да е най-добре развитата страна в света? јко е така, кофти за т€х, защото това си има и странични ефекти, май невидими за обществото, но болезнени за индивида, когато смачкат про€вата му на естествено човешко чувство, защото е в разрез с правилата. ƒоста интересни теми върху които да помислите постав€ Security!
#LARS #HENNING #√ермани€ #germany #2006 #drama #live #action #игрално #кино #драма #security

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018