25.8 21:00ч
¬елико “ърново
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    Ѕългари€       година    2008      времетраене    13мин
жанр    “рилър —итуаци€       технологи€    »грално кино      тема    »ронични обрати ќцел€ване
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 12 ёли 2013
емейна терапи€ не е истори€, а разказ на една напечена ситуаци€, в ко€то ударно се озовава стара двойка, страдаща от навлизането на проблематиката на бита и ежедневието в отношени€та им. Ќачалото е просто и ни дава сравнително €сна представа за текущото състо€ние на комуникаци€та между т€х, ко€то боледува от невъзможността и на двамата да осъзна€т, че животът е твърде кратък, за да си позвол€т да го губ€т в нещастие и негативизъм.
 
Ќавлизането в ситуаци€та е р€зко, неочаквано, туистнато (twisted) и показва едно – никога не знаеш какво може да се случи след 1 секунда. ¬ това последното може да виждате констатаци€ на очевиден факт, но всъщност това може да се приеме като житейска философи€. — други думи казано да живеете спонтанно (което е същинско умение). »ли с трети думи казано... да постро€вате живота си на база всичко, което се случва тук и сега, а не на база стереотипи и навици в съзнанието ви.
 
 инематографични€ стил на —емейна терапи€ също заслужава коментар. ƒоста напомн€ за Magnesium, който преди н€колко дни ви представих, да не кажа, че естетиката е една и съща – камерата е от ръка, близки кадри на лицата, предавайки ни вс€ка емоци€, ко€то героите изпитват, субективна камера (гледната точка на героите). “ези три елемента, пов€рвайте ми, са ключови по отношение на начина, по който възприемате филма, защото създава доста по-автентично усещане за екстремността на ситуаци€та, в ко€то са те. ќсвен това те поддържат една особена динамика, ко€то ни предава тънко и техните вътрешни усещани€ от адреналина, страха и едновременно €ростта, ко€то ги е обзела. “е също са ключови.
 
јдреналина, страха и €ростта са трите неща, които в този момент изпитват и двамата и са насочени върху едно и също нещо – непознатите младежи, които са дръзнали да навл€зат в техни€ вътрешен материален св€т и да го ограб€т. “ова ги обедин€ва. Ќа съзнателно и подсъзнателно ниво едновременно тези три неща ги обедин€ват толкова силно, че създават обща кауза – да се спас€т живи, по възможност и невредими. “ова обединение е силна енерги€. ¬еро€тно достатъчно силна, че да преосмисл€т генерално нагласата си към живота, нагласата им един към друг и преоткриване на по-важните забравени ценности. ƒали?
 
—емейна терапи€ определено е много силно заглавие от българското късометражно кино и благодар€ на ѕетър ¬ълчанов, че го сподели с нас в интернет – новото м€сто на късометражното кино изобщо :)
#—емейна #терапи€ # –»—“»Ќј #√–ќ«≈¬ј #ѕ≈“Џ– #¬ЏЋ„јЌќ¬ #2008 #ЅЏЋ√ј–»я #bg #thriller #live #action #игрално #кино #трилър #bulgaria #petur #vulchanov #jameson #джеймисън

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018