12.8 20:30ч
Благоевград
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 ALEX WEIL
 CHRLX
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    2мин
жанр    Епичен       технология    3D анимация      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 29 Август 2013
Б рутално, нали? Сигурно в момента нямате търпение да заспите и да сънувате нещо подобно. Контролът над сънищата не е нещо невъзможно, но за да го постигнете трябва малко предварителна подготовка. Сега няма да ви занимавам, но който се интересува може просто да напише в Google: "how to lucid dream".

Пресъздаването на света на сънищата не е лесна задача. Той е безкрайна поредица от трансформации. Дали ще са на космическа скала или на миниатюрна. Това е свят, в който има толкова място за логика колкото за слон в асансьор. И всичко, което можете да си представите е възможно. И най-вероятно вече се случва, в нечиЙ сън. Египтяните, маите, инките, общо взето всички цивилизации преди нас са знаели за света на сънищата и са можели да извличат ползи от него. Там мечтите са реалност, а според мен ако видим най-смелата ни мечта да се реализира само, защото сме я помислили, това е сигурна мотивация за действие.

Както и да е, сигурен съм, че повечето хора имат своя представа тези явления. Феновете на коли обаче ще познаят, че това си беше Ауди. Клипа в крайна сметка е правен за реклама. Съчетали са четирите елемента. Всяко животно въплъщава по един от тях. Земята е дивата котка, водата - рибата, въздухът - птицата. А огънят е в мотора на колата, която освен това се превръща и в останалите. Абе направо сън. Де да правеха такива реклами и у нас... Щях да се замисля дали да не гледам телевизия.

Който е по-"на ти" с английския език сигурно е забелязал, колко епичен и дълбок е текста. Авторът му е Fitzgerald Scott, за когото лично не знам много, но след малко ще променя тази грешка. Негов е следният цитат "На 18 убежденията ни са хълмове, от които гледаме, на 45 са пещери, в които се крием". Това не е първият път, когато поезия мотивира късометражен филм - гледайте и Bat Eyes.

Анимацията е направена от Charlex, стара американска компания с много опит. Те омешват понятия и сетива без да им пука за последствията. Цветовете издават звуци, Картините се материализират и усещаш вкуса им, от допирът гръмва светлина и се ражда живот. Не е нужно да има логика, щом всички са съгласни, че е красиво.
#shape #shifter #shapeshifter #audi #car #transform #форма #кола #ауди #сън #сънища #dream #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018