РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 FREDDY CHAVEZ
 SHERVIN SHOGHIAN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Мексико     •     2011     •     10мин
жанр
Ужаси
технология
Игрално кино
теми
Страх, Израстване
автор
Стефан Добрев
публикувано на 7 Декември 2013
Н апоследък има все повече филми, в които става въпрос за страх. Какво е общото между тях? Ами нещо, което всички знаем, но малко прилагаме. Когато се боиш от нещо трябва да се изправиш лице в лице с него. Каквото и да се случи, няма да е толкова страшно, колкото нашето въображение го е правило. Това е така, защото хората наистина имат доста силно въображение. Е, някои. Децата със сигурност. Много добро впечатление ми направиха рисунките на момчето. Освен всичко останало, те също го отличаваха и го правеха различен.

Положението с различните хора в обществото е много тежко. Държим се както голямата сестра едни с други. Няма толерантност, няма опит да се разбере мнението на другия. В най-добрият случай няма да обръщаме никакво внимание на останалите, защото просто не ни пука. Но това не е решение, това е отричане на проблема. Защото всеки е различен. Вътрешно всеки се бори със собствените си страхове, имаме свои чудовища, които взимат от нас я коса, я нерви, я нещо друго. И въпреки тези различия, много повече неща ни обединяват. Като например, че всички сме различни. Заедно трябва да намираме решения, защото когато вали, не вали само на един покрив.

Не вярвам някой да не се е изкефил на края на филма. Хем момчето си намери приятел, хем надхитри голямата си сестра, която честно казано си го просеше. Понеже филмът е съвместна продукция на Мексико и Канада, ще ви помоля да си представите нещо. В Канада всички са мили и добрички, живеят си учтиво и в мир, все едно са малко дете. В Мексико е съвсем друга история. Там има наркотици, банди и контрабанди, престрелки абе... чудовищна работа. Тогава как мислите, в къщата, която метафорично би била Северна Америка, коя е гадната шумна сестра, която се бърка навсякъде?
#shhh #shh #shhhh #чудовище #баня #рисунки #дете #канада #мексико #canada #mexico #monster #child #страшен #scary #приятел #friend #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017