27.3 18:30ч
Варна
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 STEVEN BRIAND
 Partizan Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Франция     •     2013     •     4мин
жанр
Философски
технология
Игрално кино
теми
Сюрреализъм, Други реалности
автор
Стела Станиславова
публикувано на 24 Декември 2014
О фис на последен етаж, фиксирано работно време, фиксирана обедна почивка, фиксирана усмивка и фиксиран черен костюм. Корпоративният свят – онова стъпало от стълбата на живота, на което милиони копнеят да се „фиксират”. Един път успял да засвириш в хармония с бизнес света, трябва да усвоиш светкавичната стъпка (Shunpo), с която да се откъснеш от масата (бюрото), да разкопчаеш сакото и буквално да се пребориш със задуха на златния кафез.
 
Движението е спасение, то отделя ума от монитора и го свързва отново с тялото. Танцът във филма на Steven Briand - хореографията на Fabrice Domenet и изпълнението на Juliette Nicolotto – е нещо повече от красиво движение, което замества наратива. Той е самото действие, спасителен акт в най-съществената му функция - да променя пространството и дори да го напуска. Shunpo е бързо, задъхващо и пропуска законите на физиката.
 
Режисьорът Steven Briand несъмнено има афинитет към танцовото изкуство и динамичната смяна на кадри. Той е част от колектива на Partizan, продуцентска компания с над 20-годишен опит и международно признание. Музиката във филма е поверена на Grégoire Letouvet, а кинематографията - на Kanamé Onoyama. Самият режисьор споделя, че ролята на оператора Johan Leclaire Bottarelli е голяма, тъй като в Shunpo не са използвани никакви специални ефекти и идеята за пресъздаването на едно неспиращо движение кадър след кадър е постигната благодарение на професионализма на екипа му. Освен редица локации в Париж, пустинният пейзаж на филма е турското солено езеро "Tuz Gölü".
 
Shunpo е филм за нуждата от движение и красотата на бягството, най-доброто място, за което е въображението. Часовникът ще удари 5 часа, но ти отдавна няма да си на бюрото. 
#Shunpo #France #Steven #Briand #partizan #films #dance #short #film #Шунпо #Франция #Стивън #Брианд #Партизан #Филмс #Танц

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
партньори
PR notes


ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017