РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 STEVEN BRIAND
 Partizan Films
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2013      времетраене    4мин
жанр    Философски       технология    Игрално кино      тема    Сюрреализъм Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стела Станиславова
публикувано на 24 Декември 2014
О фис на последен етаж, фиксирано работно време, фиксирана обедна почивка, фиксирана усмивка и фиксиран черен костюм. Корпоративният свят – онова стъпало от стълбата на живота, на което милиони копнеят да се „фиксират”. Един път успял да засвириш в хармония с бизнес света, трябва да усвоиш светкавичната стъпка (Shunpo), с която да се откъснеш от масата (бюрото), да разкопчаеш сакото и буквално да се пребориш със задуха на златния кафез.
 
Движението е спасение, то отделя ума от монитора и го свързва отново с тялото. Танцът във филма на Steven Briand - хореографията на Fabrice Domenet и изпълнението на Juliette Nicolotto – е нещо повече от красиво движение, което замества наратива. Той е самото действие, спасителен акт в най-съществената му функция - да променя пространството и дори да го напуска. Shunpo е бързо, задъхващо и пропуска законите на физиката.
 
Режисьорът Steven Briand несъмнено има афинитет към танцовото изкуство и динамичната смяна на кадри. Той е част от колектива на Partizan, продуцентска компания с над 20-годишен опит и международно признание. Музиката във филма е поверена на Grégoire Letouvet, а кинематографията - на Kanamé Onoyama. Самият режисьор споделя, че ролята на оператора Johan Leclaire Bottarelli е голяма, тъй като в Shunpo не са използвани никакви специални ефекти и идеята за пресъздаването на едно неспиращо движение кадър след кадър е постигната благодарение на професионализма на екипа му. Освен редица локации в Париж, пустинният пейзаж на филма е турското солено езеро "Tuz Gölü".
 
Shunpo е филм за нуждата от движение и красотата на бягството, най-доброто място, за което е въображението. Часовникът ще удари 5 часа, но ти отдавна няма да си на бюрото. 
#Shunpo #France #Steven #Briand #partizan #films #dance #short #film #Шунпо #Франция #Стивън #Брианд #Партизан #Филмс #Танц

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018