27.3 18:30ч
Варна
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 LEV PAKMAN
 JOSH BROWN
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


САЩ     •     2013     •     7мин
жанр
Драмедия, Ситуация
технология
Игрално кино
теми
Риск, Иронични обрати
автор
Елена Рапонджиева
публикувано на 3 Януари 2014
S ide Effected е филм, илюстриращ факта, че не е необходимо действието да напуска една единствена стая или да включва повече от двама души, за да бъде динамично и интересно. Заслугата за това имат два основни фактора: диалогът и режисурата.
 
Това е дебют както за младия режисьор Lev Pakman, така и за сценариста Josh Brown, така че спокойно можем да аплодираме едно достойно начало и за двамата.
 
Историята е простичка и има благородна нотка, което я прави още по-лесна за харесване. Силата обаче се крие в диалога, поднесен с две брилянтни актьорски изпълнения. Неоспоримата логика с която шефът поднася въпросите си и леко отчаяното измъкване в отговорите на служителя ми напомнят на малка партия шах и, имайки в предвид сериозността на дискутирания въпрос, не е трудно за нас, зрителите, да си изберем страна.
 
Особено ми хареса, че в случая нямаме стереотипното противопоставяне на тираничния шеф и неоценения служител, а напротив – на отговорния, интелигентен и тежащ на мястото си началник и на свръх-амбициозния и тихичко безскрупулен кариерист. В ролите на двамата можем да видим съответно Randall Holden и  Evan Leslie Jones, всеки от които изиграва образите си толкова реалистично, че до края на това кратко 7-минутно филмче вече изпитвах доста дефинирани и силни чувства спрямо всеки от тях.
 
Във връзка с ефектността на диалога не можем да не споменем и заслугата на режисьора. Отвъд очевидно успешната работа с двамата актьори, решението му да за бързото прескачане на камерата от единия на другия персонаж, особено към края на диалога, е леко рисково (ако не се направи правилно лесно може да доведе до объркване на зрителя), но напълно успешно - внушава напрежението на ситуацията и създава динамиката в действието.
 
И така, за Side Effected мога да обобщя в  2 думи – кратък и ефектен. Точно какъвто трябва да бъде всеки един късометражен филм. Тъй като продукцията е съвсем нова, за сега е включена в две фестивални селекции и ще ми е интересно да видя колко и какви награди ще прибере. 
#side #effected #lev #pakman #josh #brown #effects #effect #drug #test #employee #boss #meeting #men #urgent #suspicion #dialog #intense #късометражен #филм #късо #кино #страничен #ефект #странични #ефекти #шеф #служител #говори #среща #говорят #за #подозрение #диалог #разпит #въпроси #пита #отговаря #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
team members who have visited this page or watched film
партньори
PR notes


ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017