18.2 20:00ч
Благоевград
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ  
3D КОНЦЕПЦИЯ  

държава    Русия       година    2012      времетраене    3мин
жанр    Фантастика       технология    3D анимация      тема    Технологии Космос
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 5 Март 2014
П омните ли гениалния артист Andreas Wannerstedt? Публикувахме трите най-добри неща от портфолиото му преди известно време. Наричам го артист, а не прсото CGI аниматор, защото концепциите, които сътворява са плод на страхотна човешка мисъл, въображение и дори осъзнаване на някои въпроси с повишена трудност (a.k.a. философски въпроси). Е, Максим Жестков е руския еквивалент и не остава по-назад със своя дистопичен Сигнал, който всъщност може и изобщо да не е дистопия, а моята гледна точка да го разглежда като такава. То всъщност може Космоса изобщо да не е черен, а ние да го виждаме такъв. Нали знаете за mantis shrimp, животното, което може да види в пъти повече цветове от нас?! Но да се върнем в нашата реалност.
 
Сигнал е поредния пример за мощно раздвижване под повърхността на късото кино и изобщо web video формата. Все още е колебливо, пробват се нови неща, търси се мнение, но скоро вярвайте ми това раздвижваме ще предизвика огромна вълна, която ще преобърне тотално имиджа на късата форма. Отдавна човек създава нови светове чрез различните технологични способи, но днес ставаме свидетели на невиждана детайлност и изпипване на малките неща, превръщайки тези нови светове в реалности сами по себе си. Днес, тези кратки филмчета се правят по-скоро с цел портфолио и доказване на умения, но възможностите им могат да се впрегнат и за да се прокарват послания и идеи сред човечеството, и изобщо за цялостно разтваряне на мирогледа. Забележете последната сцена, в която лазерната комуникация наподобява точно структурата на пренос на енергия между невроните в мозъка. Има цял филм на тази тема – God Is In The Neurons. Във филмите на Wannerstedt също има страхотни идеи, някои от които със сигурност са били обект на разработки в разни научни центрове. Най-доброто предстои! ;)
#maxim #zhestkov #максим #жестков #сигнал #signal #russia #русия #2012 #olga #midlenko #олга #мидленко #3д #моделиране #3d #modelling #animation #sci #fi #анимация #сай #фай #фантастика #andreas #wannerstedt

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018