24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 PATRICK HUGHES
 Publicis Mojo
 Karl Fleet
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2008      времетраене    12мин
жанр    –омантичен       технологи€    »грално кино      тема    Ћюбов ўастие
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 9 ћарт 2014
утината – алармата сутрин, корн-флейкс за закуска, метрото, 9-те часа работа, отново метрото и си л€гаш. Ќа следващи€ ден същото. ∆алкото, че това е животът на безброй много хора пръснати по цели€ св€т (даже, по-скоро, по „бел舓).   онкретни€т филм е сниман в ћелбърн, јвстрали€, но същата картинка може да бъде наблюдавана в офиси сградите във всичките метрополиси.

–ежисьор е Peter Hughes и филмът е един от петте участвали в Schweppes Short Film Festival от 2009-та година. »нтересното за този фест е, че Publicis Mojo, чи€то е иде€та за организаци€та, са от Ќова «еланди€, но общи€ им проект е насочен към »зточна ≈вропа. јз си спомн€м, че по-телевизи€та даваха по 30-45 секунди от тези видеа и беше реклама на Schweppes. —лед това се разшир€ва из ц€ла ≈вропа и за същата година тази истори€ се превръща в топ 5 на най-гледаните видеа в YouTube.

ƒиалог (в нормални€ смисъл на думата) н€ма почти никакъв, но двамата главни герои общуват, чрез бели листове харти€, върху които е написано това, което искат да изрекат. ћъжът (Jason) е току що дошъл в големи€ град и търси също толкова гол€мата любов. ќколо него всички са се превърнали в роботи, които град€т икономиката и там н€ма м€сто за човещина. ¬ един от малкото моменти, в които той се смее естествено, колегите му в офиса се възмущават от това и един от т€х използва красноречивото “Ўшшт”. “ези неща го депресират и той не намира смисъл сутрин да стане от леглото и затова му е толкова трудно да го направи с желание. “ой е срамежлив и е непосилно за него да завърже разговор, с ко€то и да е от срещуположни€ пол. “ова проличава дори, когато с мистериозната и красива Stacey от съседната сграда започват сво€ „офлайн чат“ и листа, с който иска да € покани на среща, му е трудно да го покаже, че даже има клиширана сцена, където той е пред огледалото и се чуди как да го направи.

јко тр€бва да съм честен има доста клиширани сцени и кадри, но те сто€т много добре в този контекст и избистр€т посланието, което този филм иска да отправи. Ќестандартни€т начин, по който двамата комуникират седи като една цветна щриха в сивата картина около т€х. “ой е прост, но разчупва леда отвс€къде, колкото е и прост начин на снимане на този филм – една камера, кадри на точните места, емоционална музика и на н€колко места продуктово позициониране. “о тук не дразни, както ни дразни в българските сериали, защото е на много малко места, а и все пак фестивала е спонсориран от безалкохолната напитка и като ц€ло за всички е “win-win situation”. «адължително и за кинаджиите да участват в този конкурс е било в кулминационните моменти да присъства „Ўшшт“, защото това виждахме по телевизиите като реклама на Schweppes.

‘илмът е една красива, късометражна, романтична комеди€, ко€то препоръчвам на всеки, който е потопен в динамични€ офис живот – може да го гледате в обедната почивка или докато се движите с градски€. “ака „знаците“, може да се окаже, че са точно били винаги под носа ви, както Stacey е била за Jason. —трува си повече от Signs с Mel Gibson, това споменах ли го?
#signs #знаци #patrick #hughes #shhht #schweppes #australia #австрали€ #new #zealand #office #love #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018