04.2 19:15ч
София
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 PATRICK HUGHES
 Publicis Mojo
 Karl Fleet
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2008      времетраене    12мин
жанр    Романтичен       технология    Игрално кино      тема    Любов Щастие
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ясен Таха
публикувано на 9 Март 2014
Р утината – алармата сутрин, корн-флейкс за закуска, метрото, 9-те часа работа, отново метрото и си лягаш. На следващия ден същото. Жалкото, че това е животът на безброй много хора пръснати по целия свят (даже, по-скоро, по „белия“).  Конкретният филм е сниман в Мелбърн, Австралия, но същата картинка може да бъде наблюдавана в офиси сградите във всичките метрополиси.

Режисьор е Peter Hughes и филмът е един от петте участвали в Schweppes Short Film Festival от 2009-та година. Интересното за този фест е, че Publicis Mojo, чиято е идеята за организацията, са от Нова Зеландия, но общия им проект е насочен към Източна Европа. Аз си спомням, че по-телевизията даваха по 30-45 секунди от тези видеа и беше реклама на Schweppes. След това се разширява из цяла Европа и за същата година тази история се превръща в топ 5 на най-гледаните видеа в YouTube.

Диалог (в нормалния смисъл на думата) няма почти никакъв, но двамата главни герои общуват, чрез бели листове хартия, върху които е написано това, което искат да изрекат. Мъжът (Jason) е току що дошъл в големия град и търси също толкова голямата любов. Около него всички са се превърнали в роботи, които градят икономиката и там няма място за човещина. В един от малкото моменти, в които той се смее естествено, колегите му в офиса се възмущават от това и един от тях използва красноречивото “Шшшт”. Тези неща го депресират и той не намира смисъл сутрин да стане от леглото и затова му е толкова трудно да го направи с желание. Той е срамежлив и е непосилно за него да завърже разговор, с която и да е от срещуположния пол. Това проличава дори, когато с мистериозната и красива Stacey от съседната сграда започват своя „офлайн чат“ и листа, с който иска да я покани на среща, му е трудно да го покаже, че даже има клиширана сцена, където той е пред огледалото и се чуди как да го направи.

Ако трябва да съм честен има доста клиширани сцени и кадри, но те стоят много добре в този контекст и избистрят посланието, което този филм иска да отправи. Нестандартният начин, по който двамата комуникират седи като една цветна щриха в сивата картина около тях. Той е прост, но разчупва леда отвсякъде, колкото е и прост начин на снимане на този филм – една камера, кадри на точните места, емоционална музика и на няколко места продуктово позициониране. То тук не дразни, както ни дразни в българските сериали, защото е на много малко места, а и все пак фестивала е спонсориран от безалкохолната напитка и като цяло за всички е “win-win situation”. Задължително и за кинаджиите да участват в този конкурс е било в кулминационните моменти да присъства „Шшшт“, защото това виждахме по телевизиите като реклама на Schweppes.

Филмът е една красива, късометражна, романтична комедия, която препоръчвам на всеки, който е потопен в динамичния офис живот – може да го гледате в обедната почивка или докато се движите с градския. Така „знаците“, може да се окаже, че са точно били винаги под носа ви, както Stacey е била за Jason. Струва си повече от Signs с Mel Gibson, това споменах ли го?
#signs #знаци #patrick #hughes #shhht #schweppes #australia #австралия #new #zealand #office #love #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
Ела на кино и доведи приятел безплатно!
04 Февруари     София    19:15ч
    
мястото е
Културен център G8
02/ 995 00 80
ул. „Уилям Гладстон“ 8
Късо кино в кино G8 | На червено на реж. Тома Вашаров
През 2016г бива завършен филмът "На червено" на режисьора Тома Вашаров. Тогава вероятно никой не е подозирал, че 3 години по-късно ще е носител на над 30 световни фестивални награди, сред които и Sofia Film Fest и Palm Springs. Филмът ни въвежда в малко градче, в което единствения светофар е зациклил на червено. Долавяйки и най-фините вибрации в реакциите на пътниците, които се възмущават от решението на шофьора да чака светофара, "На червено" носи цяло богатство от добре познатото ни "българско нещо", с което сме израстнали. Тази линия на изследване на взаимоотношенията между хора, поставени в непредвидени ситуации ще бъде и темата на вечерта, с която могат да се свържат всички филми. Една от историите е за мъж, който ще се събуди като заложник на двама други мъже, възнамеряващи да го хвърлят с бетонирани крака в езеро с бетонирани крака. Това е сюжета на швейцарския Coup de Grace, който също печели забележително много награди ще ви остави без дъх с гениалния си обрат.
мястото е
Културен център G8
02/ 995 00 80
ул. „Уилям Гладстон“ 8
7лв / 5лв
~100 мин BG / EN неподходящо за деца

7лв / 5лв

~100 мин

BG / EN

неподходящо за деца

гледай филма
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Teen Station
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Zoya
PR notes


Stenata
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018