27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 JEREMY CLAPIN
 STEPHANE PIERA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2008      времетраене    13мин
жанр    ‘антастика       технологи€    јнимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 2 януари 2014
ѕ ристрастна съм. Skhizein съчетава 2 от слабостите ми: френско кино и оригинални идеи. „овек, който съществува в пространството на 91 см от м€стото, където би тр€бвало да бъде и където предметите реагират на допира му.  ак ти хрумва такава иде€?!?! Ќе знам, но е чудесна! ј една иде€ може да бъде добра или лоша само когато бъде реализирана. ѕрекрасно е, че едно по детски освободено хрумване е превърнато във филм и е споделено с нас.
 
«а името на филма си, режисьорът Jérémy Clapin об€сн€ва, че идва от гръцки и означава “да разделиш”. »стори€та стартира в кабинета на психоаналитик, което в комбинаци€ със заглавието ме навежда на мисълта, че можем да тълкуваме Skhizein като метафоричен разказ за деструктивната психихика.
 
–ежисьорът е оплел от иде€та интересна истори€ с динамично развитие. ѕрактическите проблеми на едно такова отклонение в пространството са безброй и Clapain ни прави техни свидетели без да ни спест€ва детайли. ¬иждайки изключителното затрудн€ване на напълно естествени ежедневни действи€ неминуемо потап€ зрител€ в проблематиката на ситуаци€та и го прави съпричастен.
 
«а мен лично обаче, това което удари по тънката струна е начинът, по който е показано как външни€т св€т продължава да си върви и да изисква от теб все същите неща, дори и когато твоите обсто€телства са се променили (независимо дали говорим за психологическо или физическо състо€ние). » ако ти не можеш да скачаш според общата летва – постепенно изпадаш от този св€т. —трашно е да си го помисли човек.  ара те да оцениш малките неща в живота.
 
ўо се отнас€ до самата анимаци€ – характерни€т стил на рисунките €  прави много атмосферна и при€тна за гледане. Ѕлагодарение на не€ и на добрата си истори€, филмът е доста успешен по фестивали из ≈вропа и прибира н€колко престижни награди, сред които и наградата  одак за късометражен филм към фестивала в  ан (2008).
 
 
#skhizein #short #film #animation #french #man #exists #91 #cm #from #metaphor # #късометражен #филм #късо #кино #мъж #ударен #удр€ #от #метеорит #см #съществува #метафора #шизофрени€ #meteorite #schizophrenia

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018