24.10 19:00ч
—офи€
режисьор  
 Bertrand AVRIL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2011      времетраене    7мин
жанр    ‘антастика  омеди€       технологи€    3D анимаци€      тема     расота »зборът
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»ван —тамболийски
публикувано на 12 ћарт 2018
S limtime e красива анимаци€ със силно послание към хората, търсещи пром€на, но губещи себе си. ћакар истори€та да се върти около двамата главни герои - един мъж и неговата жена, които ще наречем за кратко  лечо и Ѕибиу, те са само персонажите, през чиито очи наблюдаваме действието. «аварваме Ѕибиу в модерен център за отслабване. “€ иска пром€на, иска да стане поредната кукла Ѕарби, а верен  лечо е с не€ за подкрепа. ¬ началото са заедно и чакат маги€та да се случи.  огато идва времето на Ѕибиу да започне своите процедури, т€ се раздел€ с  лечо и така тази фабрика за кукли Ѕарби ни се показва през техните очи.

—ъздадена от четирима аниматори от френското училище Supinfocom Arles - Ѕъртранд јврил, ѕиер „омарат, ƒейвид ƒанджин и “и€ ћатланд, чрез използването на 3D ефекти и компютърна анимаци€, този филм комбинира доста стилове, за да развие действието и да покаже възможно най-много на зрител€ за краткото време, с което разполага. „аст от приложените похвати са панорамни кадри, изпълнени с много персонажи и показващи техните действи€, много добро звуково оформление, свързано с разсто€нието на персонажите от камерата, и безброй други звуци, които карат фабриката да диша и да бъде като жива. ¬сичко това ще е интересно за хората, занимаващи се с направата на филми, но ще бъде забел€зано и отчетено и от обикновени€ зрител.

ƒокато двамата влюбени се разхождат из фабриката в своите две паралелни линии, ставаме свидетели на забавна представа за съвременните живот и общество. ¬сички персонажи са вкарани в стереотипни рамки - търсен ефект, който цели да покаже докъде вод€т модните тенденции и следването им. ’ората тр€бва да са еднакви и да следват определен тренд, липсата на персонализаци€ поражда ефекта на овцата. “ака, с подход€щ овчар, който хората да следват, не е нужно да се контролират всички, а само него. ¬ крайна сметка тази обиколка, ко€то  лечо и Ѕибиу прав€т, им помага да разберат кои всъщност са те и какво искат от живота и любовта.

«а краткото време, с което авторите разполагат да ни покажат тази грозна картина по красив начин, те са се справили повече от добре. ”доволствие е да наблюдаваш приключени€та на героите в търсене на себе си и визи€та на загубеното общество.
 
#utopia #utopy #sci #fi #fat #fatty #ladies #transformation #human #spirit #fabrique #illusion #wisdom #hope #better #life #france #animation #french

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018