04.7 20:30ч
Пловдив
режисьор  
 Bertrand AVRIL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2011      времетраене    7мин
жанр    Фантастика Комедия       технология    3D анимация      тема    Красота Изборът
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Иван Стамболийски
публикувано на 12 Март 2018
S limtime e красива анимация със силно послание към хората, търсещи промяна, но губещи себе си. Макар историята да се върти около двамата главни герои - един мъж и неговата жена, които ще наречем за кратко Клечо и Бибиу, те са само персонажите, през чиито очи наблюдаваме действието. Заварваме Бибиу в модерен център за отслабване. Тя иска промяна, иска да стане поредната кукла Барби, а верен Клечо е с нея за подкрепа. В началото са заедно и чакат магията да се случи. Когато идва времето на Бибиу да започне своите процедури, тя се разделя с Клечо и така тази фабрика за кукли Барби ни се показва през техните очи.

Създадена от четирима аниматори от френското училище Supinfocom Arles - Бъртранд Аврил, Пиер Чомарат, Дейвид Данджин и Тия Матланд, чрез използването на 3D ефекти и компютърна анимация, този филм комбинира доста стилове, за да развие действието и да покаже възможно най-много на зрителя за краткото време, с което разполага. Част от приложените похвати са панорамни кадри, изпълнени с много персонажи и показващи техните действия, много добро звуково оформление, свързано с разстоянието на персонажите от камерата, и безброй други звуци, които карат фабриката да диша и да бъде като жива. Всичко това ще е интересно за хората, занимаващи се с направата на филми, но ще бъде забелязано и отчетено и от обикновения зрител.

Докато двамата влюбени се разхождат из фабриката в своите две паралелни линии, ставаме свидетели на забавна представа за съвременните живот и общество. Всички персонажи са вкарани в стереотипни рамки - търсен ефект, който цели да покаже докъде водят модните тенденции и следването им. Хората трябва да са еднакви и да следват определен тренд, липсата на персонализация поражда ефекта на овцата. Така, с подходящ овчар, който хората да следват, не е нужно да се контролират всички, а само него. В крайна сметка тази обиколка, която Клечо и Бибиу правят, им помага да разберат кои всъщност са те и какво искат от живота и любовта.

За краткото време, с което авторите разполагат да ни покажат тази грозна картина по красив начин, те са се справили повече от добре. Удоволствие е да наблюдаваш приключенията на героите в търсене на себе си и визията на загубеното общество.
 
#utopia #utopy #sci #fi #fat #fatty #ladies #transformation #human #spirit #fabrique #illusion #wisdom #hope #better #life #france #animation #french

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018