режисьор  
 Bertrand AVRIL
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Франция     •     2011     •     7мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
жанр
Фантастика, Комедия
технология
3D анимация
теми
Красота, Изборът
автор
Иван Стамболийски
публикувано на 12 Март 2018
S limtime e красива анимация със силно послание към хората, търсещи промяна, но губещи себе си. Макар историята да се върти около двамата главни герои - един мъж и неговата жена, които ще наречем за кратко Клечо и Бибиу, те са само персонажите, през чиито очи наблюдаваме действието. Заварваме Бибиу в модерен център за отслабване. Тя иска промяна, иска да стане поредната кукла Барби, а верен Клечо е с нея за подкрепа. В началото са заедно и чакат магията да се случи. Когато идва времето на Бибиу да започне своите процедури, тя се разделя с Клечо и така тази фабрика за кукли Барби ни се показва през техните очи.

Създадена от четирима аниматори от френското училище Supinfocom Arles - Бъртранд Аврил, Пиер Чомарат, Дейвид Данджин и Тия Матланд, чрез използването на 3D ефекти и компютърна анимация, този филм комбинира доста стилове, за да развие действието и да покаже възможно най-много на зрителя за краткото време, с което разполага. Част от приложените похвати са панорамни кадри, изпълнени с много персонажи и показващи техните действия, много добро звуково оформление, свързано с разстоянието на персонажите от камерата, и безброй други звуци, които карат фабриката да диша и да бъде като жива. Всичко това ще е интересно за хората, занимаващи се с направата на филми, но ще бъде забелязано и отчетено и от обикновения зрител.

Докато двамата влюбени се разхождат из фабриката в своите две паралелни линии, ставаме свидетели на забавна представа за съвременните живот и общество. Всички персонажи са вкарани в стереотипни рамки - търсен ефект, който цели да покаже докъде водят модните тенденции и следването им. Хората трябва да са еднакви и да следват определен тренд, липсата на персонализация поражда ефекта на овцата. Така, с подходящ овчар, който хората да следват, не е нужно да се контролират всички, а само него. В крайна сметка тази обиколка, която Клечо и Бибиу правят, им помага да разберат кои всъщност са те и какво искат от живота и любовта.

За краткото време, с което авторите разполагат да ни покажат тази грозна картина по красив начин, те са се справили повече от добре. Удоволствие е да наблюдаваш приключенията на героите в търсене на себе си и визията на загубеното общество.
 
#utopia #utopy #sci #fi #fat #fatty #ladies #transformation #human #spirit #fabrique #illusion #wisdom #hope #better #life #france #animation #french

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
партньори
радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Go Guide
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Под Моста
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Jazza Bar Стара Загора
TAM Велико Търново
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проекта се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018