04.8 21:00ч
Трявна
director  
edited, filmed, produced by  
 Paul Szynol
 Paul Szynol
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2019      времетраене    10мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Престъпление Устойчиво развитие
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 1 Август 2020
К иното, освен въображението, неизбежно възбужда и микса от предубеждения, които зрителите носят у себе си. Не без дейното участие и на Холивуд в тази работа, като индустрия, която е наложила доста образи и готови представи за различни неща. Един такъв предразсъдък са историите със затвори. Трудно можем да се сетим за филм, в който затворът да не е изпълнен с агресия, конфликти и утайка. По тази причина „Small Talk” изненадва с един доста различен поглед към затвора.
Филм, изпълнен със спокойствие.

Противно на утвърдената нагласа към затворите, Small Talk показва на пръв поглед безинтересни моменти от живота „на топло“. Колкото повече наблюдава зрителят, толкова повече забелязва, че именно това е идеята – да се навлезе в истинското ежедневие на затворниците, а не да се фокусира върху конфликтите, които вече познаваме. Със сигурност в затворите има конфликти, но има ли изобщо място с хора на Земята без конфликти?!

Тяхното ежедневие, изразено в малките битови моменти, разговорите им, мълчанието им, всичко това ни показва една много човешка картина, в която срещаме агония, но и смирение. Проблемите, с които се сблъскват тези хора не са много по-различни от проблемите, с които се сблъскват и свободните хора.
В този филм героите са хора като нас, а не „затворници“.

Краят на филма ни изважда от установения мек flow, който сякаш тече през различни зони на затвора. Конкретното послание придава нов смисъл на т.н. small talk, които течаха през повечето време. Ако зрителят не слуша внимателно, възможно е и да не обърне внимание, че те основно си говореха за наркотици. С това си послание, Small talk вече представя не само размисъла на героите, прекарвайки времето си в затвора, но и подтиква зрителя към по-дълбок размисъл по тема, излизаща отвъд рамките на филма. Темата е универсална и засяга съдбите на хора по цял свят, като много малка част от тях са затворници. Засегнати са семействата, приятелите, бившите им гаджета, сред които може да бъде всеки един от нас.

Удивително е с колко опростен киноразказ, събран в няколко минути, може да се постигне силно взаимодействие със зрителите, от което могат да произтекат промени в реалния живот.
#A #handful #of #inmates #weather #the #slow #passage #of #time #with #candid #reflections #on #drug #addiction.

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018