ЕКИП  
 ANTIMULT STUDIO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Русия     •     2008     •     4мин
жанр
Пародия
технология
Анимация
тема
автор
Ангел Иванов
публикувано на 5 Април 2014
Т ова флаш анимирано филмче се консумира между другото. Докато закусваш корнфлейкс или докато си губиш времето в интернет. Мястото му е в далечен минимизиран прозорец на компютърния екран. Не изисква време, внимание и кой знае какви оценки. Забавно и нищожно е. Като близалка или като балон с хелий.
 
Добре знаем, че пушенето убива. Наясно сме, че ефектът на пеперудата е устойчив мотив в изкуството, в частност киното и в смешни чекии като горното. Изнервеният до крайност пушач, принуден от забраните и предизвикващ войни и световни катаклизми. Нищо ново под слънцето и на дъното. Но, и това разтяга известни форми на усмивка.
 
Маркер за бързо и непретенциозно творчество е заетата популярна музика за покритие на част от кадрите. Пародийно римейкнати са емблематични сцени от различни кино хитове – “Терминатор”, “Титаник”, “Американски пай, “Боен клуб”. Стъпено е и на реални събития – 11 септември, аферата “Люински” и др. Флаш анимацията се люшка между пошла имитация и авторски идеи. Става, ама не остава.
 
Добре де, епизодът с разговора между Клинтън и Путин е действително разсмиващ, особено със специфичното озвучаване и акцент на акцентите.
 
Когато го гледате и прочетете, вече ще сте на следващото от живота. Но трябва да има сено, за да обичаме иглите в него. Търсенето продължава…
#smoke #kills #пушенето #убива #russia #русия #antimult #studio #flash #animation #флаш #анимация #parody #пародия #cigarettes #цигари #забрана #комедия #смешно #funny #comedy #russia #usa #америка

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Foundation
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2017