09.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 IVAN BARGE
 Matthew Harris
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    7мин
жанр    Философски       технология    Игрално кино      тема    Израстване Голямата картина
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стела Михайлова
публикувано на 4 Ноември 2014
Н икога не започвайте филма си с изтърканата аларма за ставане … Защо пък не?

Snooze Time, написан от Matthew Harris, е страхотен филм, целият осмислен от наратива на главната героиня, която разказва по увлекателен начин за пътя с половинката й.

Evie се събужда до гол мъж с дълга коса, бирени бутилки се мотаят по пода, часовникът, пропищял преди малко, се вижда точно до препълнения снощен пепелник... рошаво и разхвърляно утро - това ни се показва в краткото време до следващата аларма. Замисляли сте се всъщност за типовете отминаващо време - бавното и протяжно в най-неподходящите моменти; времето за почивка, например, отминаващо наистина най-бързо, по дяволите! А представяте ли си понякога остаряването или времето, нужно за едно примигване?

Създателите на лентата използват лесни за разбиране думи с много силен смисъл, без висока философия и високопарни излишности. Слушаме просто една история - размишление. Двамата главни персонажи ни стават много симпатични и някак близки... Е, все пак набързо прекарваме целия им живот заедно с тях.

Може би се сещате за пълнометражния филм ‘In Time’ (2011) с Justin Timberlake и Amanda Seyfried. Историята на режисьора и сценарист Andrew Niccol ни потапя в свят, в който времето е най-ценната разменна монета, буквално е живот. В Snooze Time, до голяма степен, времето също се материализира като своебразен спътник в живота ни, приемащ различни форми и характеристики - времето вече не е просто отминаващо и дистанцирано от човешкото, а то е многопластово, гъвкаво и в същото време някак разбираемо.

Относно заснемането режисьорът Ivan Barge разказва: “...Всички елементи разказват история, сами по себе си са безсмислени, но заедно показват пътя нататък. Това е особено разпространено в монтажа на статичните кадри, където всяка постановка - комбинация от дрехи, предмети - от книгите, през компютрите, до лепенките - трябва да отвеждат към конкретно време”. Финесът на изпипаната идея се отразява по всеки елемент от обстановката.

Думите и картините насочват към интригуващи въпроси и към познати размишления - защо времето да има какъвто и да е смисъл и как понякога усещаме, че живеем във вчерашния ден, а светът около нас вече е продължил напред.
#snooze #time #ivan #barge #evie #matthew #harris #2012 #cycle #of #time #universe #physics #law #space #time #einstein #будилник #физика #закони #пространство #време #величина #айнщайн

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018