05.7 19:30ч
София
РЕЖИСЬОР  
 BEN BRIAND
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


САЩ     •     2010     •     8мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
жанр
Трилър
технология
Игрално кино
тема
автор
Стела Михайлова
публикувано на 24 Декември 2014
B en Briand (oт Австралия), награден за предходния си къс филм “Аpricot” с награда на зрителите на Vimeo, продължава да развива идеите си за човешката памет и същност. Особено ако сте киноман с фетиш към мистерията и по-тежките ленти, обстановката и звуковата картина няма как да не ви напомнят за Дейвид Линч и “Мълхоланд драйв”. Сюжетът е едновременно прост и объркващ. Обяснението на режисьора за хрумването е следното: “Една сутрин възнамерявах да си подстрижа брадата (аз го правя и във филма) и просто ми хрумна идеята за мъж, който ми говори, докато си правя тоалета. Защо би ми говорил той и защо ще си подстригвам аз брадата? Е, може би съм му сторил нещо. И така останалата част от сюжета просто се изля от тази точка.”

Работата на оператора в заснемането на цялото действие е на високо ниво, поради което филмът, според мен, е толкова успешен. Кадрите са изключително дълбоки и продължителни - въпреки че фокусът е доста необичаен на моменти. Светлината е използвана по най-добрия и кадърен начин! Всички цветове и техните нюанси някак си отиват, благодарение на Alice Babidge, която се е погрижила за дизайна на продукцията и за облеклото на артистите.

Ще видите какви 5 госта приютява един магистрален мотел и даже ще ви се иска да останете с тези герои по-дълго, колкото и да ви побиват тръпки.

Безмълвен персонаж с брада и очила (режисьорът) заитригува още в началото, тъй като е осезаемо, че той е подбудителят на всички случки, които са показани във филма. Искам да обърна специално внимание на актьорите и тяхната органична игра в този филм. Sam Smith, раненият мъж, е величествен в образа си, второстепенните герои също стоят адекватно в действието. Впечатлена съм от т.нар. “красиво момиче”, което заварваме да лежи до отхапан хамбургер.

Важно е да се спомене, че с част от актьорите Ben Briand е работил и в други продукции. Тази предпоставка със сигурност е спомогнала за изпълнението на тази конкретна лента. Страхотно представяне!

 Some Static Started ми напомня до някаква степен на The Ganzfeld Procedure на режисьора Keith Maccarthy. Накратко, тестът или експериментът на Ганцфелд се опитва да докаже телепатията. Поставя се изолиран човек с топчета на очите на тъмно и тихо, но той очаква да му се предаде образ по телепатия. В съседна стая до него друг човек се опитва чрез мисълта си да му предаде изображение, което гледа. Резултатите са смайващи, а късометражката The Ganzfeld Procedure показва точно как момче и момиче се срещат някъде в мислите. Тук нашите герои по-скоро се срещат в кошмарите, но пък каква колоритна среща!?!

Ключови думи - напрежение, дезориентираност, страх... Имайте търпение и се насладете на делото на можещия екип.
#some #static #started #vimeo #ben #briand #sam #smith #apricot #dark #nightmare #motel

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
партньори
радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Go Guide
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Под Моста
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Jazza Bar Стара Загора
TAM Велико Търново
ПРЕСЦЕНТЪР ЗА ПРОЕКТА НАШИЯТ ЕКИП ИЗПРАТИ ФИЛМ ОТВОРЕНИ ПОЗИЦИИ КОНТАКТ С НАС


project lead by Kinematograf Media Association
with love from Sofia, Bulgaria

site engineered by uli.space
some rights reserved © 2012-2018