14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
 BEN BRIAND
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2010      времетраене    8мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тела ћихайлова
публикувано на 24 ƒекември 2014
B en Briand (oт јвстрали€), награден за предходни€ си къс филм “јpricot” с награда на зрителите на Vimeo, продължава да развива идеите си за човешката памет и същност. ќсобено ако сте киноман с фетиш към мистери€та и по-тежките ленти, обстановката и звуковата картина н€ма как да не ви напомн€т за ƒейвид Ћинч и “ћълхоланд драйв”. —южетът е едновременно прост и объркващ. ќб€снението на режисьора за хрумването е следното: “≈дна сутрин възнамер€вах да си подстрижа брадата (аз го прав€ и във филма) и просто ми хрумна иде€та за мъж, който ми говори, докато си прав€ тоалета. «ащо би ми говорил той и защо ще си подстригвам аз брадата? ≈, може би съм му сторил нещо. » така останалата част от сюжета просто се изл€ от тази точка.”

–аботата на оператора в заснемането на ц€лото действие е на високо ниво, поради което филмът, според мен, е толкова успешен.  адрите са изключително дълбоки и продължителни - въпреки че фокусът е доста необичаен на моменти. —ветлината е използвана по най-добри€ и кадърен начин! ¬сички цветове и техните нюанси н€как си отиват, благодарение на Alice Babidge, ко€то се е погрижила за дизайна на продукци€та и за облеклото на артистите.

ўе видите какви 5 госта приют€ва един магистрален мотел и даже ще ви се иска да останете с тези герои по-дълго, колкото и да ви побиват тръпки.

Ѕезмълвен персонаж с брада и очила (режисьорът) заитригува още в началото, тъй като е осезаемо, че той е подбудител€т на всички случки, които са показани във филма. »скам да обърна специално внимание на актьорите и т€хната органична игра в този филм. Sam Smith, ранени€т мъж, е величествен в образа си, второстепенните герои също сто€т адекватно в действието. ¬печатлена съм от т.нар. “красиво момиче”, което заварваме да лежи до отхапан хамбургер.

¬ажно е да се спомене, че с част от актьорите Ben Briand е работил и в други продукции. “ази предпоставка със сигурност е спомогнала за изпълнението на тази конкретна лента. —трахотно представ€не!

 Some Static Started ми напомн€ до н€каква степен на The Ganzfeld Procedure на режисьора Keith Maccarthy. Ќакратко, тестът или експериментът на √анцфелд се опитва да докаже телепати€та. ѕостав€ се изолиран човек с топчета на очите на тъмно и тихо, но той очаква да му се предаде образ по телепати€. ¬ съседна ста€ до него друг човек се опитва чрез мисълта си да му предаде изображение, което гледа. –езултатите са смайващи, а късометражката The Ganzfeld Procedure показва точно как момче и момиче се срещат н€къде в мислите. “ук нашите герои по-скоро се срещат в кошмарите, но пък каква колоритна среща!?!

 лючови думи - напрежение, дезориентираност, страх... »майте търпение и се насладете на делото на можещи€ екип.
#some #static #started #vimeo #ben #briand #sam #smith #apricot #dark #nightmare #motel

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018