09.4 19:30ч
Велико Търново
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    Франция       година    2014      времетраене    6мин
жанр    Приключенски       технология    3D анимация      тема    Космос Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Христина Дилева
публикувано на 14 Декември 2017
Н

еобичайно добра комбинация между сюжет, звук и картина. Коткоподобно на важна мисия. Ново бъдеще за една планета.

Така, най – обобщено, мога да опиша
"Space cat Hob". Лиок Брамойе е главният гений, криещ се зад тази идея и съчетал в едно анимация, sci – fi и...котки. Филмът е създаден от Лиок и приятелите му без никакви вложени финанси за две години. Главният герой, дал името на творбата – Хоб, е плод на въображението на Брамойе. Лиок работи като концептуален художник в "Ubisoft". От работата си върху "Ghost Recon" усеща, че му е нужно да създаде нещо по – анимационно и сладурско, което да развива странично . Интересът му към урбанизма отделно повлиява върху целия сюжет и начина, по който е представен той визуално. Отначало той се съмнява в идеята си, но тогава негов приятел от същата компания, в която той работи, иска позволение да използва един от вече създадените образи на Брамойе, за да се обучава в 3D моделирането. И ето, че се появява идеята за много къса анимация, а след шест месеца работа от вкъщи и малко помощ от близки приятели се започва истинското развитие, след като Delapost Paris позволява на групата да работи в работната им станция.

Какво се е получило в резултат на всичките усилия? Една красива интерпретация на сюжета с нотка на постапокалиптичност, която гали сетивата, но и обхващаща няколко дълбоко философски теми. Хоб, главния герой, когото вече споменахме, търси отговори на някои важни въпроси. Будейки се, изхвърлен извън космическата си капсула, той вижда, че е попаднал на неизвестна планета с новозараждаща се природа.

В
ъпросната планета е Земята, както по-късно става ясно. Така всичко видяно предразполага към появата на много тези за това, какво се е случило с нея. Изправени пред зараждането на нова природа и форми на живот започваме да се питаме: а дали това не е посоката, в която сме се засилили?

Отвореният край е перфектният намек за продължение, може би във вид на поредица къси филми, защо не и игри? Бъдещето ще покаже.


Ако и вие обичате космоса, освен успешната анимация, няма да ви убегне специфичната музика, използвана в продукцията. Тя принадлежи на Pyramid (soundcloud.com/pyramidhall), а звуковият дизайн е дело на Оливие Мишелот. Повече от изкуството на Лиок пък можете да намерите на https://www.artstation.com/liok.

Самият Брамойе планира за в бъдеще да доразвива историята за "Space cat Hob", но не желае да се занимава с нещо толкова консумиращо времето му. Иска да работи с продуцент, а самите му проекти вече да не са толкова лични.

#animation #space #Earth #cat #nature #post-apocalyptic #adventure #анимация #космос #Земя #котка #природа #пост #- #апокалиптичен #приключение #Loïc #Bramoullé

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018