09.4 19:30ч
Велико Търново
РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  

държава    България       година    2012      времетраене    9мин
жанр    Драма       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 12 Юни 2013
S ave Ме е сниман в град Гоце Делчев. Актьорите не са професионални актьори, което може би е единствената слаба страна на филма – диалозите им са неубедителни. Оставяйки това настрана обаче, филмът е добър. Независимо, че плота в обикновена ситуация обяснен с няколко думи „двама самоубийци се сблъскват секунди преди да гушнат букета“, ще прозвучи по-скоро като тежка драма за рязане на вени, всъщност филмът има далеч по-стойностна и добра идея, достатъчно силна според мен да разубеди истински самоубиец от решението си.
 
Идеята е оригинална. Боян тръгва да се самоубива, но звънеца звъни. Хубавата съседка отгоре си е изпуснала чаршафа. На пръв поглед този междусъседски битовизъм, с нищо не подсказващ намеренията й, доста добре разграничава двете части на филма – неговото самоубийство и нейното самоубийство. Изпуснатата гривна го кара да се качи да я върне, заварва я на косъм да се обеси. Не съм попадал досега на филм, разглеждащ отношенията между двама самоубийци и това ми харесва. Интересно е, защото и за двамата живота започва от нулата след този момент. Обикновено миговете преди самоубийство са тези, в които човек е способен наистина да оцени живота и да се откаже.
 
Освен това, след тежкото самоубийствено начало, краят е щастлив. И то не сладникав американски край, а зареждащ край, защото ако не беше обикновения чаршаф, двама души щяха да сложат край на живота си. Добре звучи... :)
#Спаси #ме #ИВАН #МЕНКАЧЕВ #2012 #България #Bulgaria #BG #БГ #драма #игрално #кино #drama #live #action #spasi #me #save #me #ivan #menkachev

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018