10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
director & writer  
director of photography  
production designer  
 Alex Kavutskiy
 Ryan Thomas
 Ester Song Kim
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2019      времетраене    16мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    „овечност »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 28 Ќоември 2019
покойното начало на истори€та се обръща р€зко момента, в който разбираме причината за посещението – едно извинение, последвано и от признание, което ни заковава. Ќе само е доста неочаквано, но и извиква н€какво страхопочитание у нас, въпреки несръчното поднас€не. ƒори със забележки, момчето ни печели със смелостта си да се изправи мъжки и да си каже. “ова е едно много трудно признание.
ƒа събереш на едно м€сто причинител на катастрофа, жертвата с отнета способност да ходи и мъжа й… Ќ€кой да ми го беше казал, н€маше да пов€рвам колко оригинална истори€ ще излезе.

ќт една страна макар и битово драматичен филм без много динамика на пръв поглед, откриваме колко много динамика може да има в нишките на човешките отношени€, особено в тази конкретна ситуаци€. “€ е толкова странна, а толкова човешка, толкова истинска. “ам е фино, но и завлад€ващо, защото е най-близо до нас зрителите, защото е много близо до сърцето. ‘илмът разведр€ва със свеж почти неусетен хумор, но е всъщност доста емоционален.
„овек прекарва основно будното си време в работа и взаимоотношени€.

«атова и вс€ка истори€, фокусирана върху отношени€та, а не зрелища и екшън, може да навлезе в душите ни неочаквано дълбоко. ј за шофьорите този филм е специален, нищо чудно да им притрепва от мисълта за катастрофа.
“ова е филм за шофьорите. » за секундата невнимание.

… и за прошката, и за доблестта, но и за егото…

ƒо последно уж н€ма его, всичко е доброжелателно, сърдечно, но накра€…  ра€т е велик.  ра€т всъщност открехва завесата зад видимата – благовидна страна на човешката природа. ¬ дълбочина, нещата са по-сурови. ƒори когато искаме да излеем душата си на друг, не е €сно всъщност дали подбудите ни не са (почти) изц€ло егоистични. ¬същност кой може да каже дали по-големи€т му проблем е съвестта му, ко€то го държи безсънен, или наистина му пука за чувствата на жертвата.

≈то това „--(почти)—„ фокусира зрителното поле върху фината и не€сна граница, около ко€то се завърта и ц€лата истори€ – границата между прошката и омразата.

¬печатл€ващо, да не кажа велико е как режисьорът и сценарист (Alex Kavutskiy) наслагва върху тази граница още четири други – границата между при€телството и любовта, границата между бъдещето и миналото, границата между страха и мира, границата между скатаването и истината. ј истината се оказва и затвор.

Squirrel е гол€м филм, почти колкото гол€м е и диви€ „Ћуда надпревара“, който е феноменално добър избор за фоновата, но съществена рол€, ко€то изигра в сюжета на Squirrel.
 
#car #accident #fortitude #forgive #meager #apology #america #us #road #spinal #nerve #family #прошка #катастрофа #автомобил #сблъсък #collision #умение #да #прощаваш #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018