създадено от списание  
 VICE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2014      времетраене    15мин
жанр    Документален       технология    Игрално кино      тема    Голямата картина
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Константин Мравов
публикувано на 5 Февруари 2014
V ICE често приемат за предизвикателство да сложат възможно най-заблуждаващото и популистко заглавие на материалите си, като по-този начин се конкурират с най-долните жълто-кафеви сайтове. Прощаваме им го, защото често са страхотни. Но така или иначе, когато сте цъкнали на това филмче в YouTube канала им, или пък сте видяли началото му по време на LIVE-a ни, вероятно сте очаквали някакъв парад на напушени лапета по гащи.

Хоп... филмът всъщност се оказва доста по-различен от очакваното.

Да спориш за плюсовете и минусите на тревата често е точно толкова безплодно и досадно за околните, колкото да спориш за политика. Почти винаги всеки си знае неговото. Защитниците на марихуаната например, особено в обикновен масален спор, имат навика да извеждат един такъв иделизиран образ – чувстваш се добре, по-малко вредна е от алкохола и пр. Понеже съм от тях, реших да започна така:

Джойнтът е психотропен наркотик. Влиянието му варира според индивидуалността, същността и здравословното състояние на всеки отделен човек. Употребата й много лесно може да те направи тъп, мързелив, латентен, а в някои случаи да отключи наследствени психични отклонения. Ако някой ден е легална навсякъде, както се надявам, тя трябва да идва със същите „некролози“, които висят върху цигарите, със сигурност не трябва да бъде рекламирана никъде, а на пристрастяващия й ефект трябва да се обръща толкова внимание, колкото на всяко друго легално наркотично вещество.

Но освен, че е наркотик, с всичките негативи на такова понятие, освен че може да те успокоява и е по-малко вредна от пиенето и цигарите, тя доказано има и тази характерна особеност, за който се говори в този и много други филми.

Аз разбирам, че вероятно никога няма да видя общество без предразсъдъци; че не е възможно ефекта от години и години целенасочено пропагандно облъчване изведнъж да бъде надвит от някакви аргументи ... Но наистина разбираш, че живееш в кофти свят, когато си виждал какво правят химиотерапията на един онкоболен; или множествената склероза на друг. И знаеш, че има нещо, което може да го накара отново да се почуства човешки ... и то скоро може да ти носи от 1 до 6 години затвор в страна от ЕС. Точка по въпроса.

А дали е вредно за мозъка на деца с биберони, или за подрастващи като Micaela, да бъдат интоксикирани с THC от толкова малки? Вероятно. Не е лошо да ги изследват и да разберем със сигурност. Но е хубаво, че тук не са ги показали в етапите на законното им лечение от рак. Щеше да е тъжен филм.

#VICE #трева #марихуана #джойнт #масур #канабис #онкоболни #деца #хлапета #подрастващи #фъстъци #фарфалаци #документален #коз #рак #лечение #вайс #чадел #marijuana #joint #smoking #weed #children

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018