22.11 19:00ч
—офи€
режисьор  
сценарист  

държава    ”крайна       година    2015      времетраене    3мин
жанр    ‘антастика       технологи€    FX ефекти      тема    “ехнологии „овечност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»ван —тамболийски
публикувано на 26 ћай 2018
ветът винаги се нуждае от още едно добро сърце.  акто се пее в една стара песен - "ако до вс€ко добро същество застaне поне още едно", това е истори€та на едно такива създание. —ъздадено от човека, но взело само най-доброто от него. R32 е робот, стар и вече забравен модел, който изжив€ва последните си мигове в самота. –ежисьора ¬ладимир ¬ласенко създава сърцераздирателна истори€, развиваща се в близкото бъдеще, но много актуална в отношението на човешките персонажи - от незаинтересоваността до детската невинност. ¬ техническо отношение филмът е красив, анимаци€та на R32 e интегрирана в реални€ св€т, което € прави като жива. ћузиката, ко€то звучи през ц€лата триминутна приказка, не е натрапчива, т€ спомага да се изпита ц€лата нежност и симпати€ към главни€ герой.

—пециално за сайта, ¬ладимир ¬ласенко даде интервю, в което сподели за сво€ филм "Story of R32". ≈то и разговорът ни:

  аква е причината за заснемането на филма?

»де€та за филма ми дойде много отдавна, още в дните, когато б€х студент в университета. “огава си представих как огромни антропоидни насекоми се скитат из града, опитвайки се да оцеле€т, и хората не обръщат внимание на т€х, пренебрегвайки ги, като ги см€тат за боклук. “ова е една алегори€ за хората, които са принудени да съществуват без покрив над главите си, оцел€ващи в суровите услови€ на града. Ќо, преди време, вид€х филма на Ќийл Ѕломкамп "—ектор 9" и осъзнах, че тази иде€ вече е реализирана. ≈то защо € отхвърлих, а само н€колко години по-късно € преработих - чрез главен герой робот. “ова е истори€ не само за бездомни хора, но и за безмилостното желание да се консумират стоки, когато в преследването на новост хората се отърват от напълно работещите неща. ѕо този начин и с този филм исках да покажа н€кои от социалните проблеми на нашето общество, които ме зас€гат. 

 ажете ни повече за кастинга.

¬сичко е просто - повиках моите при€тели и те на свой ред призоваха собствените си и от тези хора избрах подход€щите персонажи. ¬ъв филма заснех само при€тели. 

 акви нови неща научихте по време на заснемането?

ѕо принцип се подготв€х за снимки, проучих всички необходими инструменти и изпробвах техниката, така че н€маше изненади по време на продукци€та. “ози опит обаче потвърждава иде€та, че крайни€т резултат на филма винаги е различен от първоначалната иде€. —ега това е аксиома за мен - не се страхувам да донеса промени в сценари€ направо на снимачната площадка. —ега виждам, че мога да направ€ сюжета много по-интересен и по-добър. Ќо се уча от грешките си, така че не се разстройвам. 

 акво означава да бъдеш независим артист?

ќ, това е много готино. “ова е, когато не се ограничавате до обхвата на задачата, което ви дава пълна свобода на творчеството. ќсвен собствените си късометражни, прав€ и много комерсиални проекти, но клиентите се обръщат към мен най-често след като разглеждат истори€та на R32 и други творби, които съм направил "за себе си". 

 акви техники използвахте по време на процеса на заснемане?

“ъй като отдавна прав€ 3D графика, за мен беше лесно да се разработи пилоплан за продуциране на филм. ѕърво направих сториборд, а след това с мо€ оператор »гор √урев заснех демота на сцените в студиото със себе си, вместо актьори, и незабавно направихме предварителен монтаж, за да можем да нагласим графиката спр€мо реалните кадри. ѕо този начин, по време на заснемането, можехме да кажем на актьорите къде да сто€т и как да ги игра€т. 

​ ажете нещо на българските читатели?

–адвам се, че филмът ми се гледа не само в родната ми зем€ в ”крайна, но и извън мо€та страна. Ќад€вам се, че ще се хареса на българската аудитори€. »скам да им пожела€ да останат винаги хора, да се третират взаимно с уважение, защото това е основната иде€, ко€то исках да предам в късометражни€ си филм.
#Story, #love, #robot, #human, #heart, #big #heart, #life

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018