10.7 20:30ч
Пловдив
director  
producer  
animation by  
 Erick Oh
 UCLA Animation Workshop
 Erick Oh
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Южна Корея       година    2008      времетраене    5мин
жанр    Философски       технология    Анимация      тема    Индивид-общество Израстване
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Атанаска Чолакова
публикувано на 8 Юни 2014
С поред Erick Oh основната идея зад направата на Symphony е портретирането на същество, стремящо се чрез силата на собствената си воля да избяга от асимилацията му в мейнстрийма. Чрез тази черно-бяла анимация Oh за пореден път цели да разкрие и проблематизира феномени, скрити в дълбините на човешката психика.

Symphony е пример за сблъсъка между индивидуалното и масата, стремежът към преоткриване на значението на индивида в контекста на неговата свобода. Отново чрез способа на абстрактното и натоварено с метафоричен смисъл визуализиране, Erick Oh ни представя оригинална визия за борбата на човека, насочена към утвърждаване и реализация на собственото битие. Подобни идеи се разкриват винаги чрез абстрактни понятия, затова и именно абстрактното им визуално представяне в тази анимация ни доближава все повече до тях.

Малкото същество се опитва да избяга от масовото съзнание, всячески трансформирайки се то придобива различни форми, диферентни на другите, които го заобикалят. Метафоричното влагане на съзнание и воля в подобно същество ни разкрива основите и крайъгълният камък, върху който се изгражда цялата човешка история и култура. Именно волята за снемане на еднаквостта и масовостта водят до развитието и еволюцията на човека. Генезисът на съзнанието, отиващо отвъд пределите на наличното и търсещо с все сили новото.

В напрегнатото преследване и опит за откъсване от оковите на общоприетото се централизира идеята за силата на волята. Така Symphony по един прекрасен начин символизира всеки индивидуален стремеж за противопоставяне на масовото и обособяване на субективното, в контекста на неговата уникалност, специфичност и отличителност.

Прекрасната синтеза между музиката и образите рисува пред зрителя една картина на свят, в който всеки може да намери скрит смисъл, провокиращ способността му за въображение и поставящ нови и нови въпроси. Смислово идеята е заложена и поднесена по изключително иновативен начин, конкретизацията й обаче остава невъзможна, тъй като чрез абстрактното й представяне се извежда възможността за многопластова интерпретация. В този смисъл Symphony не ни дава конкретни отговори, а експлицира нови въпроси, които провокират зрителя и го насочват към една своеобразна собствена смислова интерпретация. 
#Симфония #Symphony #Ерик #О #Eric #O #Южна #Корея #South #Korea #Анимация #Animation #Късометражно #кино #Short #film #философски #philosophical #абстракция #abstraction #воля #will #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018