somewhere on the road with no beggining and no end
ёли€н —пасов
основател
Bulgaria
»нтервю с ¬анин Ќейков
"Ќ€колко дена преди да посетим определено населено м€сто, пишехме във фейсбук групата на града като питахме хората там дали могат да ни кажат за техни съграждани, които разрешават проблеми на местно ниво. » хората пишеха, сподел€ха ни."
публикувано от ёли€н —пасов на 20/01/2019 в  »нтервюта
»нтервю с ƒимитрис √еоргиев
"«ависи от сценари€ според мен, от изходната ситуаци€... всеки киноразказ е различен, то това за мен е нашата работа. ƒа разчетем едно произведение и да го разкажем през собствени€ си визуален език. ј къде завърша... може би винаги завършва в съзнанието на зрител€."
публикувано от ёли€н —пасов на 13/01/2019 в  »нтервюта
»нтервю с Lucas Martell
"¬секи филм е различен. Ќ€кой филми забавл€ват, други зас€гат сериозни проблеми. »ма и филми, най-вече документални, които абсолютно сигурно предизвикаха пром€на в обществото ни. Ќо да изискваме всеки филм да се придържа към този стандарт е точно толкова лоша иде€, колкото и да твърдим, че филмите не тр€бва да нос€т послани€."
публикувано от ёли€н —пасов на 10/02/2019 в  »нтервюта
»нтервю с »рина  итова
ДЌо полето на културата не се формира само от съвременни тенденции, въпреки че, погледнато от актуални€ момент на наблюдател€ или на участника в н€какъв културен процес, може би не изглежда така. “ова е най-разпространената културна заблуда в съвременни€ св€т. “ова е моментът когато формалните критерии започват да изместват смисъла, истината, проникновението, искреността на емоци€та, уникалната човешката индивидуалност и красотата на душата, прелестта на споделените светове."
публикувано от ёли€н —пасов на 31/01/2018 в  »нтервюта
Danny Madden
¬ажно е да продължаваме да излизаме от установените граници на разказа. ўе бъде сбъдната мечта, ако е възможно експерименталното кино да влезе в мащабни€ св€т на блокбъстърите. ‘илми като първата част на ћатрицата са истинска иноваци€, силно послание и адски забавно прежив€ване. —амо ако ’оливуд ни предостав€ше повече от тези оригинални филми (изключвайки продължени€та на филма)...
публикувано от ёли€н —пасов на 01/04/2015 в  »нтервюта
ќмбре, български€т филм за хакуна матата
» най-накра€ се по€ви български€т филм, който ще ни разсмее, без да ни накара да се чувстваме жалки, ще ни накара да се замислим за живота, без да изважда на показ мизери€та на обществото ни, ще ни накара да почувстваме, без да ни налага форма и тези. ќмбре разказва какво е хакуна матата по балкански и как сърбин, българин, помак, македонец, циганин и една рускин€ могат да живе€т заедно в гората щастливи заедно, въпреки социокултурните си особености.
публикувано от ёли€н —пасов на 19/03/2015 в  ‘илми
New Wave Festival 2015
New Wave Festival се организира между 21 и 24 януари за втора поредна година от ЌЅ” и представ€ най-актуалните късометражни заглави€ от цели€ Ѕалкански и черноморски регион.  ои са филмите, които се отличават, какъв е състава на журито и какви други свързани събити€ ще се случат около New Wave?
публикувано от ёли€н —пасов на 23/01/2015 в  ‘естивали
¬илма  арталска
»ма нещо, на което като човек на изкуството много държа, творецът тр€бва да бъде будител, а не самозабравил се псевдоартист, откъснат от народа, нравите и битието му във високата си кула. “ова много ми прилича на ƒафи ƒък, който се пече във фурната и се полива със собствен сос в тавата, но пък пее с пълно гърло, защото не осъзнава какво му се случва. Ќашата нелека задача днес е да предадем важните идеи и идеали на един обезверен народ, но на негови€ език, за да ни разбере, да ни пов€рва и да тръгне след нас, това не става с арт-изцепки (празните киносалони го доказват), защото хората не се идентифицират с т€х.
публикувано от ёли€н —пасов на 06/11/2014 в  »нтервюта
виктори€.
≈дна от най-разтърсващите лични истории за 2014г. тръгва по кината след броени дни, превръщайки се успоредно в повод да се преосмисли начинът, по който българското кино се реализира в услови€та на прекъсната комуникаци€ между старите и младите поколени€.  о€ е ¬иктори€, какво ни (по)казва и защо?
публикувано от ёли€н —пасов на 09/09/2014 в  ‘илми
◄       1      2      3       ►
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018