somewhere on the road with no beggining and no end
ёли€н —пасов
основател
Bulgaria
»нтервю с ¬анин Ќейков
"Ќ€колко дена преди да посетим определено населено м€сто, пишехме във фейсбук групата на града като питахме хората там дали могат да ни кажат за техни съграждани, които разрешават проблеми на местно ниво. » хората пишеха, сподел€ха ни."
публикувано от ёли€н —пасов на 20/01/2019 в  »нтервюта
»нтервю с ƒимитрис √еоргиев
"«ависи от сценари€ според мен, от изходната ситуаци€... всеки киноразказ е различен, то това за мен е нашата работа. ƒа разчетем едно произведение и да го разкажем през собствени€ си визуален език. ј къде завърша... може би винаги завършва в съзнанието на зрител€."
публикувано от ёли€н —пасов на 13/01/2019 в  »нтервюта
»нтервю с Lucas Martell
"¬секи филм е различен. Ќ€кой филми забавл€ват, други зас€гат сериозни проблеми. »ма и филми, най-вече документални, които абсолютно сигурно предизвикаха пром€на в обществото ни. Ќо да изискваме всеки филм да се придържа към този стандарт е точно толкова лоша иде€, колкото и да твърдим, че филмите не тр€бва да нос€т послани€."
публикувано от ёли€н —пасов на 10/02/2019 в  »нтервюта
»нтервю с »рина  итова
ДЌо полето на културата не се формира само от съвременни тенденции, въпреки че, погледнато от актуални€ момент на наблюдател€ или на участника в н€какъв културен процес, може би не изглежда така. “ова е най-разпространената културна заблуда в съвременни€ св€т. “ова е моментът когато формалните критерии започват да изместват смисъла, истината, проникновението, искреността на емоци€та, уникалната човешката индивидуалност и красотата на душата, прелестта на споделените светове."
публикувано от ёли€н —пасов на 31/01/2018 в  »нтервюта
Danny Madden
¬ажно е да продължаваме да излизаме от установените граници на разказа. ўе бъде сбъдната мечта, ако е възможно експерименталното кино да влезе в мащабни€ св€т на блокбъстърите. ‘илми като първата част на ћатрицата са истинска иноваци€, силно послание и адски забавно прежив€ване. —амо ако ’оливуд ни предостав€ше повече от тези оригинални филми (изключвайки продължени€та на филма)...
публикувано от ёли€н —пасов на 01/04/2015 в  »нтервюта
¬илма  арталска
»ма нещо, на което като човек на изкуството много държа, творецът тр€бва да бъде будител, а не самозабравил се псевдоартист, откъснат от народа, нравите и битието му във високата си кула. “ова много ми прилича на ƒафи ƒък, който се пече във фурната и се полива със собствен сос в тавата, но пък пее с пълно гърло, защото не осъзнава какво му се случва. Ќашата нелека задача днес е да предадем важните идеи и идеали на един обезверен народ, но на негови€ език, за да ни разбере, да ни пов€рва и да тръгне след нас, това не става с арт-изцепки (празните киносалони го доказват), защото хората не се идентифицират с т€х.
публикувано от ёли€н —пасов на 06/11/2014 в  »нтервюта
яна “итова
ћного ми хареса да режисирам! “олкова е вълнуващо ти да създаваш истори€та и да € композираш!  ато дойде времето аз да застана пред камерата направо не ми се искаше, толкова ми беше при€тно зад не€! Ќо когато съм ангажирана към проект само като актриса мисл€ си за моите неща, сцените които предсто€т и момента на стъпването на снимачната площадка е много специален за мен! —помн€м си всичките ми първи сцени от филмите в които съм снимала! —трахотен адреналин!
публикувано от ёли€н —пасов на 13/05/2014 в  »нтервюта
Ѕорис Ѕайков
«а колкото и тежък сюжет да става дума на мен винаги ще ми е по-интересно да го направ€ по-скоро ДзрителскиУ, отколкото ДавторскиУ, в този смисъл, в който зрителското е всичко от ’оливуд през 70те (—корсезе, ƒе ѕалма,  опола, ‘ридкин, ѕакула) до —одербърг, »нь€риту, ѕолански и —ам ћендес. јвторското пък е там където са јпичатпонг, —окуров и Ѕела “ар.  олкото и да живе€ в –уси€, “арковски и адептите му така и не можах да ги заобичам. «а мен ДƒзифтУ и Д»зточни пиесиУ си остават най-добрите български филми за последните х години.
публикувано от ёли€н —пасов на 16/04/2014 в  »нтервюта
јнтон  оломеец
 иното е единствени€т възможен за мен език, чрез който общувам с останали€ св€т. ¬ мен се случва толкова много, чувствам неща, които не могат да бъдат предадени чрез думи. ¬сичко това мога да сподел€ чрез езика на киното. Ќие можем да общуваме, да говорим, да пием по нещо, дори можем да правим любов, да започнем връзка. Ќо вие така или иначе н€ма да ме познавате. јко гледарте филма ми, ще можете да ме разберете много по-добре, отколкото ако лежим без дрехи и се целуваме.
публикувано от ёли€н —пасов на 19/03/2014 в  »нтервюта
◄       1      2       ►
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018