10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 SHANE LEAL-WILLET
 CHARLES TAYLOR
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    12мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема    ¬раждебност —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 24 јвгуст 2013
¬ инаги съм предпочитал филмите, залагащи повече на психологи€, отколкото на действие. –азбира се, изключени€та са много, но като ц€ло психологическите филми могат да ме напрегнат доста повече, заради мистицизма, субективизма и необ€тните възможности на човешки€ ум, от които и произтичащите действи€ могат да бъдат изненадващи.
 
The Associate е класически пример за такъв филм, в който ситуаци€та е налице и всичко, което следва вече е психологическата битка между двамата мъже. ‘актът дали наистина има снайперист е вече елемента, който прави въпросната битка изключително напрегната. “ова напрежение изостр€ вниманието ни като зрители, защото започваме да наблюдаваме вс€ко едно движение, ставаме чувствителни към начина по който мистериозни€т мъж говори, опитвайки се да засечем и най-малкото потвърждение или опровержение на тезата му, че мъжът срещу него ще умре ако не плати. ј това е всичко, около което истори€та се върти.
 
ƒругото ценно нещо на The Associate е може би се корени във философи€та на късометражното кино по принцип – да ни накара да си задаваме въпроси. ¬ случа€... ами ако в мо€т дом дойде човек, постав€щ ме пред избора пари или смърт с думите, че снайпериста му е точен?! “ова означава ли, че мо€т живот струва 10 хил€ди долара? »ли негови€т блъф струва 10 хил€ди долара?!
 
... и още един въпрос: през ц€лото време самотни€ мъж от снимката горе, държеше оръжие. «ащо не го застрел€?! ќт почтеност? ќт уважение към живота? »ли защото от самото начало му пов€рва?
 
“р€бва да обърнем внимание и на Shane Leal-Willet, който е постигнал чудесна визи€ на филма, ко€то допълва тази напрегнатата атмосфера на филма, а жълти€ филтър като че ли потвърждава усещането за засто€, в който този мъж се намира от години. ќбърнато е внимание на детайлите, всеки кадър говори нещо за истори€та, а персонажите много добре б€ха предадени от актьорите, които визуално б€ха може би възможно най-различните един от друг.
 
ј ето и въпрос към вас: »ма ли победител в тази истори€? » има ли загубил? ¬ крайна сметка изнудвача не получи това, което искаше, т.е. реално той не е победител. ƒали обаче убити€т е загубил, след като толкова години животът му е спр€л на едно м€сто, а засто€ според мен е невидима, но осезаема агони€? ƒали изнудвача не го избави от самотата му?

„увствайте се свободни да коментирате отдолу :)
#the #associate #sean #leal-willet #2012 #usa #thriller #live #action #трилър #игрално #кино #sniper #снайпер #charles #taylor #dilation #studios

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018